En legendes fald

SPIN. Hvad fik den prisbelønnede og vidt berømte amerikanske journalist Bob Woodward til at skifte side, lave 'reklame' for præsident Bush og hemmeligholde sin rolle i den såkaldte Plamegate-skandale? Spørgsmålene og kritikken regner i disse uger ned over journalist-legenden. Woodward, der netop var med til at afsløre en regering og fælde præsident Nixon, har ifølge amerikanske mediekritikere skiftet side. Han har indgået en handel med den amerikanske regering, som gav ham adgang til rigtig gode kilder, herunder præsident Bush selv.

SPIN. Hvad fik den prisbelønnede og vidt berømte amerikanske journalist Bob Woodward til at skifte side, lave 'reklame' for præsident Bush og hemmeligholde sin rolle i den såkaldte Plamegate-skandale? Spørgsmålene og kritikken regner i disse uger ned over journalist-legenden.

Woodward, der netop var med til at afsløre en regering og fælde præsident Nixon, har ifølge amerikanske mediekritikere skiftet side. Han har indgået en handel med den amerikanske regering, som gav ham adgang til rigtig gode kilder, herunder præsident Bush selv.

Undervejs faldt Woodward over flere gode historier, han kunne afsløre. Men samtidig var han med til at skabe et for Bush tiltrængt billede af en skarp og handlekraftig præsident, skriver Berlingske Tidende.

I sidste uge blev den berømte journalist så afhørt om sin rolle i det, amerikanerne længe har kaldt Plamegate. I Plamegate lækkede Bush-regeringen navnet på den hemmelige agent Valerie Plame for at skade hendes Bush-kritiske og indflydelsesrige mand. To dage efter afhøringen af Woodward kunne Washington Post – avisen, hvor Woodward selv sammen med kollegaen Carl Bernstein afdækkede Watergate-skandalen – afsløre, at regeringen i juni 2003 forsøgte at bruge Woodward i sit spil.

Bob Woodward var tilsyneladende den første journalist, der blev kontaktet af en af regeringens spindoktorer, men det har journalisten holdt for sig selv, mens skandalen har raset i USA.

Først i sidste måned fortalte Woodward sine redaktører om sin rolle. Og han gjorde det kun, fordi hans oprindelige kilde gik til undersøgelsesdommeren og selv fortalte, at han i juni 2003 havde haft en samtale med Bob Woodward.

0 Kommentarer