Satire

En kafkask fuldtræffer: Her er årets bladtegning

Weekendavisens Christoffer Zieler vinder prisen for en tegning om den absurde retssag mod Claus Hjort Frederiksen

Når virkeligheden bliver kompleks og gakket, skal tegningerne give overblik, indblik og et smil på læben – og derfor vinder Christoffer Zieler prisen for årets bladtegning.

Prisen blev i eftermiddag overrakt ved en ceremoni i Grøften i Tivoli i København, og Christoffer Zieler får den for en stribe bragt i Weekendavisen om Claus Hjort Frederiksen.

Den tidligere forsvarsminister er som bekendt tiltalt for at videregive statshemmeligheder – men hvorfor skal straffesagen egentlig foregå bag lukkede døre, hvis Claus Hjort Frederiksen allerede har røbet hemmelighederne?

”Det er forfriskende, at Zieler tør kaste sig ud i tidens absurde retssager og give et bud på, hvordan sagen skal udlægges og forstås. Og hvor er det forfriskende, at Weekendavisen viser en som ham tilliden og pladsen til at gøre sådan uge efter uge,” udtaler formanden for Danske Bladtegnere, Erik Petri.

Undersøgende journalistik

Ifølge Erik Petri beviser Christoffer Zieler, at den satiriske tegning er langt mere end et nedslag – den kan sagtens være undersøgende journalistik.

”Når man som borger bliver rundtosset og mister orientering, så analyserer og udlægger Zieler verdens absurditeter,” siger Erik Petri.

Pentelprisen for Årets Bladtegner blev også uddelt i dag. Her gik prisen til Politikens mangeårige bladtegner Roald Als, der beskrives som en uomgængelig stemme i den politiske debat, der ikke skåner nogen.

”Hans streg er nøjagtig og nådesløs, vellignende og spottende.”

Roald Als har arbejdet for Politiken siden 1994. Før det var han på Weekendavisen fra 1980.

0 Kommentarer