EN INSTITUTION ER FORSVUNDET

Efter ti år i Dansk Journalistforbund har faglig sekretær Solveig Schmidt sagt farvel. Til sorg for de fleste, men til glæde for sig selv.
Efter ti år i Dansk Journalistforbund har faglig sekretær Solveig Schmidt sagt farvel. Til sorg for de fleste, men til glæde for sig selv.

»Du har været hverdagens skurepulver, der altid har formået at bearbejde en diskussion ned til substansen. Og pyt med, at du en gang i mellem er nået helt ind til knoglen. For med dit brændende engagement og din dygtighed har du løst ufattelig mange problemer.«
Sådan sagde tidligere faglig sekretær, Lars Lundgaard til Solveig Schmidts afskedsreception i forbundets Århuslokaler den 13. august, mens stabelvis af andre pæne ord væltede ind over hende.
Omkring 150 mennesker mødte punktligt op – Solveig dyrker præcision – og hældte gaver ind over den nyudklækkede freelancer.
»Vi på Århus Stiftstidende har ekstra meget at takke Solveig for. Da fyringsrunderne hærgede på avisen sidste vinter var den eneste grund til, at det ikke gik helt galt, at Solveig var der til at hjælpe. Det store personlige engagement vil vi gerne takke for,« sagde tillidsmand Bjarne Jensen.
Solveig Schmidt er allerede holdt op som faglig sekretær i Dansk Journalistforbund. Til sin egen udelte begejstring er hun begyndt som freelancer.
Der er dog ingen tvivl om, at ikke alle er lige så begejstrede.
Eller som formand for forbundet Mogens Blicher Bjerregård sagde det:
»Før har folk kunnet ringe til Solveig. Nu må de nøjes med Dansk Journalistforbund«.

0 Kommentarer