EN FREMMED PÅ FYN

EjendomsAvisen er kommet til Fyn, og omkring 95 procent af de fynske ejendomsmæglere annoncerer nu i avisen. På grund af EjendomsAvisens ankomst forventer Fyens Stiftstidende nu et tab på årsplan på cirka 12 millioner kroner.
EjendomsAvisen er kommet til Fyn, og omkring 95 procent af de fynske ejendomsmæglere annoncerer nu i avisen. På grund af EjendomsAvisens ankomst forventer Fyens Stiftstidende nu et tab på årsplan på cirka 12 millioner kroner.

 

Endnu et våben er taget i brug i aviskrigen, og det har ramt plet med en præcision som et varmesøgende krydsermissil. Våbnet hedder EjendomsAvisen og udkom for første gang på Fyn den 9. marts.
EjendomsAvisens administrerende direktør og en lokal ejendomsmægler vurderer, at den gratis postomdelte ugeavis nu sidder på omkring 95 procent af det fynske marked for boligannoncer. Og det kan mærkes økonomisk på Fyens Stiftstidende, der nu på grund af EjendomsAvisen forventer et årligt tab på 12 millioner kroner.
“Jeg synes egentligt ikke, at vi har siddet stille i lyset af udviklingen, og så kan man selvfølgelig ærgre sig over, at det alligevel er lykkes for en fremmed at komme ind på markedet,” siger Hans Dam, administrerende direktør og chefredaktør på Fyens Stiftstidende.
Halvdelen af EjendomsAvisen er ejet af Jyllands-Posten. Svenn Dam, marketingdirektør på Jyllands-Posten og samtidig også EjendomsAvisens bestyrelsesformand, er dog fåmælt om den succesfulde entré på Fyn.
“Som bestyrelsesformand er jeg glad for de 95 procent. Derudover har jeg ingen kommentarer. Jeg lader EjendomsAvisens administrerende direktør om at kommentere,” siger Svenn Dam.
En annonce i EjendomsAvisen er omkring 25 procent billigere sammenlignet med Fyens Stiftstidendes pris. Hans Dam mener dog ikke, at merprisen har været altafgørende for ejendomsmæglerne. Det har Fyens Stiftstidendes dækning derimod været.
Ejendomsmægler Palle Jensen fra EjendomsRingen forklarer da også, at dobbeltannoncering har været et problem:
“En ejendomsmægler med et firma i Svendborg har været nødt til at annoncere i Fyns Amts Avis, og når det drejede sig om Odense, så skulle der annonceres i Fyens Stiftstidende,” siger Palle Jensen.
Men han og de andre ejendomsmæglere har nu fået løst deres problem med dobbeltannoncering. EjendomsAvisen udkommer nemlig på hele Fyn og på Langeland i et oplag på 150.000. I området er der cirka 200.000 husstande. For Hans Dam har det derimod været umuligt at dække mæglernes behov for at undgå at annoncere to steder.
“Vi har tilbudt Fyns Amts Avis at lave en fælles ejendomsavis, men det har de sagt pænt nej tak til. Og det gør det vanskeligt for os at give den dækning, annoncørerne kræver,” siger han.

Det eksklusive
EjendomsAvisen begyndte at udkomme i 1993 i Østjylland og er i dag i det østjyske et indstik i Jyllands-Posten. På grund af EjendomsAvisen har Århus Stiftstidende mistet mange penge. Gerner Møller, salgs- og marketingdirektør på Århus Stiftstidende, vil ikke sætte præcise tal på tabet.
“Men det er et tocifret millionbeløb om året. Og det er altså mange penge,” siger han.
Engang havde Århus Stiftstidende nærmest monopol på markedet for boligannoncer. I dag har avisen kun omkring fem procent af annoncemarkedet, fortæller Gerner Møller.
Over for ejendomsmæglerne slår den slagne Århus Stiftstidende nu på, at mæglerne er bedre tjent med at optræde i et kvalitetsprodukt som Århus Stiftstidende end i EjendomsAvisen, for så kan fornemmelsen af kvalitet smitte af på mæglerne og deres varer.
Fyens Stiftstidende satser nu også på det eksklusive. Derfor er formatet på sektionen “Bo Godt” ændret fra tabloid til broadsheet, papirkvaliteten er blevet forbedret, og den redaktionelle dækning er udvidet til også at omfatte boligindretning.
Sidste år skulle Fyens Stiftstidende spare 20 millioner kroner. Det betød, at avisen sagde farvel til cirka 50 mand. For at navigere uden om det forventede tab på 12 millioner kroner har Fyens Stiftstidende blandt andet indført et midlertidigt ansættelsesstop.

0 Kommentarer