»En fed udfordring«

»Jeg har aldrig været typen, der lagde langsigtede planer for min fremtid.«Andrea Bak, 36 år, skifter fra en stilling som journalist ved WHERE2GO til chefredaktør samme sted, 1. april.

»Jeg har aldrig været typen, der lagde langsigtede planer for min fremtid.«

Andrea Bak, 36 år, skifter fra en stilling som journalist ved WHERE2GO til chefredaktør samme sted, 1. april.


Har det været et mål for dig at blive chefredaktør?
Egentlig ikke. Jeg har i det hele taget aldrig været typen, der lagde langsigtede planer for min fremtid. Jeg har mere fokuseret på, om jeg var glad for det, jeg lavede nu. Men da jeg så blev spurgt, om jeg havde lyst, så tænkte jeg over det og sagde ja, fordi jeg syntes, det var en fed udfordring. Men jeg bliver ved med at skrive til bladet.

Hvilken type arbejdsplads er WHERE2GO?
Det er en rigtig, rigtig god arbejdsplads. Hele ChiliGroup, som WHERE2GO jo er en del af, er et sted, hvor folk er unge og arbejdsomme, der er gang i den, og folk er dygtige og glade for at gå på arbejde.

Havde det indflydelse på din beslutning om at blive chefredaktør?
Helt sikkert. Jeg havde ikke haft samme mod på det, hvis jeg skulle ind og fikse en hel masse, eller hvis folk ikke havde været glade for at være på arbejde.

Hvad tænker du om, at du bliver chef for dine kolleger?
Jeg glæder mig til det. Der sidder heldigvis ikke nogen og føler sig forbigået, og jeg har mødt stor opbakning og glæde over, at det blev mig, og at de ikke skal til at forholde sig til en helt ny person. De kender mig og ved, hvad jeg står for både personligt og fagligt, og det ser jeg som en kæmpe fordel.

Hvilken type chef vil du gerne være?
Jeg kunne godt tænke mig at være en chef, som har sine medarbejderes respekt og tillid, og som de ikke er bange for at komme til, hvis der er problemer.

Lad os teste nogle af de fordomme, folk kan have om dig. Kvindelige chefredaktører er i undertal, fordi de undervurderer deres egne evner. Gjorde du også det?
Til en vis grad. Jeg følte mig helt sikker på, at jeg besidder de faglige og personlige egenskaber, der skal til, for at man bliver en god chefredaktør, men tanken om at have budgetansvar skræmte mig lidt, og det tror jeg er meget typisk for kvinder. Men der er jo mange før mig, der har lært at styre et budget, så det skulle da være underligt, om jeg ikke også klarer det.

Du er kun 36. Er du erfaren nok?
Ja, det er jeg. Jeg har lavet magasiner i otte år og lavet mange forskellige typer af magasiner. Jeg er god til at afkode målgruppen og varetage deres interesser. I øvrigt har tre ud af de fire chefredaktører, jeg har været ansat under, været yngre end mig. De har i øvrigt også været kvinder.

Du har en uddannelse inden for coaching. Tænker du mere på arbejdsmiljø end på bundlinjen?
Nej, jeg tænker lige meget på begge dele, for begge dele er lige vigtigt.

Du har skrevet en del om sex i løbet af din karriere, blandt andet for Journalisten. Er det ikke lidt for useriøst til en chefredaktør?
Nej, det synes jeg ikke. Alt, hvad jeg har skrevet om i min karriere, har jeg behandlet seriøst. Sex er et emne, der fortjener ordentlig behandling, for det fylder meget i folks bevidsthed – meget mere end de fleste ting, aviserne skriver om.

Nu siger du, at du stadig skriver. Gør du også det om fem år?
Ja, det tør jeg godt love 99 procent. Det var min skriveglæde, der gjorde, at jeg blev journalist, og det er den, der gør, at jeg elsker mit arbejde.

CV: Uddannet fra DJH i 2001. Siden journalist på FiskeriTidende, Woman og Bazar samt fire år som freelancejournalist i magasinbranchen. Ansat på WHERE2GO siden oktober 2009. Uddannet coach fra Mindjuice i januar 2010.

0 Kommentarer