En brændende platform

 

 

Journalisterne skal producere det, avisen har brug for – og de skal tage den efteruddannelse, avisen har brug for. Kun på den måde kan B.T. overleve, siger chefredaktøren.

En medarbejder skal være sin løn værd. Får en journalist 40.000 kroner om måneden, må vedkommende ved månedens slutning have skabt arbejde, der har en højere værdi end de 40.000 kroner.

»Det er noget, vi bliver nødt til at tale åbent om. Også når vi ser på cheferne. En dårlig medarbejder kan spilde sin egen løn, men en dårlig chef kan spilde ti mands løn.« Det siger Arne Ullum, ny chefredaktør på B.T. – og manden, der begyndte sit job med at fyre 21 ud af 137 journalister.

Arne Ullum har ikke selv peget på de 21, der skulle fyres. Han følte, han var for ny til at kunne gøre det. Derfor har han bedt sine chefer om at udpege dem, der skulle fyres. Lederne har fået en række kriterier, de skulle gå ud fra. Arne Ullum vil ikke nærmere ind på kriterierne, idet den enkelte medarbejder ikke har fået en begrundelse for sin fyring. Han vil dog gerne helt overordnet sige, at der har været mange hensyn at tage: Der skulle være en balance mellem den måde, den enkelte journalist arbejder på, de forskellige stofområder og læserværdien af det, den enkelte medarbejder producerer.

Det hold, der står tilbage, skal forstå at fuldføre B.T.s strategi om at gå væk fra den hårdtpumpede tabloidavis til en moderne familievenlig tabloidavis. De skal ifølge Arne Ullum have grundlæggende journalistiske egenskaber, et solidt firhjulstræk og en klar målgruppe-forståelse.

»Der er mange af de fyrede, som ville have pyntet på holdet,« siger Arne Ullum, der flere gange understreger, at når man skal fyre hver syvende journalist, så er det også nødvendigt at fyre nogle gode journalister.

For at få skabt et B.T., der kan overleve, vil Arne Ullum satse på en klar redaktionel linie, personaleudvikling og meget målrettet efteruddannelse. Men også på at udvikle avisens ledere.

Hans drøm er, at B.T.s journalister skal være helt i top, så B.T. ikke bare kan overleve, men også vokse markant.

Orkla, der ejer B.T., har ifølge Arne Ullum meddelt, at hvis B.T. kan stille med klare handlingsplaner – understøttet af markedsdata – og overholde sine planer, så får B.T. lang snor. Hvis ikke, så er B.T.s eksistens truet.

»Vi er nødt til at erkende, at vi står på en brændende platform. På den måde deler vi skæbne med mange andre i dansk presse,« siger Arne Ullum.

Læs også: B.T. skærer dybt, Kvinde på barsel fik sparket og B.T. fyrer tidligere tillidsrepræsentanter

0 Kommentarer