En bevæget Lisbeth Knudsen hyldet på NMD

I årevis har hun gjort en særlig indsats for den danske mediebranche. For få minutter siden blev indsatsen så belønnet. Årets Ærespris ved New Media Days går i år til koncernchef i Berlingske Lisbeth Knudsen. Læs hendes reaktion. 

I årevis har hun gjort en særlig indsats for den danske mediebranche. For få minutter siden blev indsatsen så belønnet. Årets Ærespris ved New Media Days går i år til koncernchef i Berlingske Lisbeth Knudsen. Læs hendes reaktion. 

"Tusind tusind tak skal I have. Jeg er både utroligt glad og utroligt stolt," lød det fra den lille scene på Park Café fra Lisbeth Knudsen, der for et øjeblik siden modtog den særlige Ærespris ved årets New Media Days.

Bag prisen gemmer sig en anerkendelse fra juryen, der hvert år hylder en enkeltperson eller et partnerskab i den danske branche, der over flere år har gjort en særlig indsats for mediebranchen – med fokus på nye medier.

Og Lisbeth Knudsen fik den for en "ihærdig og målrettet indsats for at gøre nye medier til en ligeværdig del af det danske nyhedsbillede," som det blandt andet hed i begrundelsen fra juryens formand, Morten Kamper, der er formand for FDIH.

Det feststemte publikum af deltagere fra dette års New Media Days responderede med markante klapsalver, og Lisbeth Knudsen var tydeligvis berørt.

"Det at arbejde med nye medier startede som en fascination. Nu er det blevet en passion. En passion om at udvikle indholdet til de nye medier. Og om at skabe et samspil mellem de gamle og nye medier," sagde Lisbeth, der sendte sin tak videre internt til "den digitale junta" i Det Berlingske Hus, som hun betegner den digitale task force, der siden januar i år har rykket meget hurtigt med en stribe nye satsninger, og som er klar til endnu flere i 2009.

"Og på bedste Oscar-vis vil jeg gerne sende en særlig tak til folk, der har holdt mig til ilden og lært mig rigtig meget om de nye medier. Og det er Troels Behrendt Jørgensen. Ham skylder jeg en rigtig stor tak. Han er en god kollega og sender blandt andet fantastiske links midt om natten, som så får en til at bruge de næste to timer til at prøve det af," lød det.

Den ni personer store jury, der sidste år gav æresprisen til Morten Wagner fra Freeway, lagde i øvrigt stor vægt på en række andre kvaliteter ved Lisbeth Knudsen.

"Prismodtageren er en stærk leder, der ikke er bange for at gå mod strømmen. Indsatsen er på mange måder sket uden den brede opmærksomhed, men juryen har lagt vægt på den effekt, det har haft i praksis," sagde Morten Kamper. 

Selv om Liseth Knudsen lige nu har travlt med Berlingskes web-first-strategi, de snarlige planer om web-tv og en række nye websites, så lykkes det hende faktisk stadig at finde tid til at skrive. Blandt andet hendes faste blog på Berlingske.dk, hvor hun senest skrev om TV 2 og DR i hver sin krisesituation.

Lisbeth Knudsen begyndte i øvrigt sin karriere på selv samme Berlingske Tidende, som hun nu står i spidsen for. Først som praktikant på Christiansborg-redaktionen og siden fastansat som nyuddannet fra 1975.

Blot to år efter blev hun leder af samme, og siden gik det slag i slag. Redaktør af erhvervsredaktionen på Berlingske, medlem af chefredaktionen og redaktør af Berlingske Søndag, inden hun blev adm. chefredaktør for Det Fri Aktuelt i 1990. I 1998 blev hun nyhedsdirektør i DR, og i april 2007 kom hun tilbage til Berlingske Tidende som ansvarshavende chefredaktør.

New Media Days deler hvert år tillige en pris ud til årets nye medie. Og lidt pudsigt, så blev det i år et "gammelt medie", som løb af med prisen, nemlig DRs klassikere fra radio- og tv-arkivet samlet i webtjenesten Bonanza på Dr.dk.

Mere på New Media Days' hjemmeside.

(opdateret 20:44.)

1 Kommentar

Sinnet Ellehauge Haag
9. OKTOBER 2008
Re: En bevæget Lisbeth Knudsen hyldet på NMD

Jeg er med min knap 40 år sikkert bare fuldstændig hægtet af og overhovedet ikke oppe på beatet. Men jeg bliver så umådelig træt og fagligt deprimeret langt ind i min journalistiske sjæl over den leflen for FØRST PÅ NETTET (som sikkert hedder noget helt andet og meget smart) tendens, der også afspejler sig i denne artikel.

"For få minutter siden  blev indsatsen så belønnet" - læser jeg - kl. 7.25 torsdag 9. oktober. Det er godt nok et underligt tidspunkt at henlægge en prisuddeling til. Men det er måske udtryk for en ny trend: Først med prisuddelingen...