Emil Thorup bliver chefredaktør for nyt boligmagasin til mænd

Emil Thorup, der tidligere har været vært på flere DR-programmer, skal stå i spidsen for et nyt online boligmagasin til mænd.  Han mener, at der er et hul i markedet. »Jeg har holdt Bo Bedre i 25 år, men de har aldrig haft mandebrillerne på«

I dag udkommer Man Issues for første gang.

Det er et nyt gratis onlinemagasin til mænd om bolig, indretning og livsstil, ugivet af virksomheden We Make Journals. I front står Emil Thorup, som er magasinets chefredaktør. Han mener, at der er et hul i markedet, som Man Issues kan gå ind og fylde ud.

»Jeg har trofast læst boligmagasiner, siden jeg var seks år gammel. Jeg har holdt Bo Bedre i 25 år, men de har aldrig haft mandebrillerne på. Boligmagasinerne ser som oftest design og indretning fra kvindernes perspektiv. Og de mandeblade, der skal være pendanten – Euroman for eksempel – de fokuserer meget på gadgets og mode. Jeg mener, at der er et hul i markedet,« siger Emil Thorup.

Hvorfor mener du, der er et publikum for det?

»Det ser jeg allerede nu, hvor jeg selv er begyndt at sælge møbler. Rigtig mange kunder er mænd, unge som gamle. Jeg mailer meget med folk, der deler min interesse, og jeg kan også se på blandt andet Instagram, at der er mange mænd i hele landet, der går op i design og indretning.«

Folk er ikke klar til at betale for indhold på nettet

Man Issues udkommer kun online. Mænd er nemlig firstmovers, når det kommer til teknologi, mener Emil Thorup.  

”Vi er vant til at læse på iPad‘en og har ikke samme romantiske forhold til det trykte magasin. Vi synes, det fylder og er ressourcespild. Derfor er Man Issues ikke fremtiden – men nutiden”, som Emil Thorup udtrykker det i lederen af den første udgave af magasinet.

I har valgt, at magasinet skal være gratis – hvorfor?

»Jeg kender det fra mig selv. Lige nu er vi bare ikke klar til at betale for indhold på nettet. Og den opgave tror jeg heller ikke, vi kan løfte. Vil du gerne have, at dit indhold på nettet bliver læst, så skal det være gratis. Nogle af de andre store aktører må påtage sig opgaven at få ændret på den vane.«

Hvordan vil I så tjene penge?

»Jeg går ud fra, at det bliver på reklamer og annoncer og den slags. Men det er ikke mit bord. Det er der andre, der ved meget mere om end mig. Jeg skal blot koncentrere mig om at levere indhold til magasinet.«

Chefredaktøren arbejder gratis

Emil Thorup fortæller, at han kommer til at arbejde gratis. I hvert fald i starten.

Hvor meget tid kommer du til at bruge på Man Issues?

»Det kan jeg ikke svare på. Men det bliver ikke et fuldtidsjob. Jeg kommer også til at arbejde gratis,« siger Emil Thorup.

Han siger, at det er den store passion for området, der driver ham.

»Det vigtigste for mig er at have det sjovt. Man bliver heller ikke rig af at sælge møbler. I hvert fald ikke de første par år, tværtimod sætter man penge til. Det sidste halve år har jeg faktisk betalt penge for at gå på arbejde. Men jeg har aldrig været gladere,« siger Emil Thorup og fortsætter:

»Så det er egentlig det, der er essensen i det for mig. Kan vi tjene penge på magasinet, så er det fantastisk. Hvis ikke, så synes jeg bare, at det er et fedt arbejde, og jeg glæder mig selv rigtig meget til at kunne læse et magasin, der koncentrerer sig om de emner, der optager mig.«

Hvad er magasinets største ambition?

»At blive taget seriøst. At komme op på et niveau, hvor folk lige så gerne vil have noget i vores magasin, som hvis de fik et par sider i for eksempel Bo Bedre. Det er drømmescenariet,« siger Emil Thorup.

Ud over Emil Thorup vil flere skribenter bidrage med indhold til magasinet. Blandt andet stifteren af Boligcious, Marlene Marie Møller.

 

3 Kommentarer

Anders Hede
19. MARTS 2016
Bare man så slipper for ham
Bare man så slipper for ham på tv og radio. Jeg kan ikke se han har noget interessant at byde på, men en del af den avigt selvsmagende generation af værter, som også DR elsker at fremdyrke, I ved dem, der mener at de selv, værten, er det vigtigste og ikke indholdet.
Per Meinertsen
19. MARTS 2016
"... Men jeg har aldrig været
"... Men jeg har aldrig været gladere,« siger Emil Thorup" – se det tror jeg på – man bliver altid glad, når man har fornemmelsen af at foretage sig noget fornuftig.
Peter Jensen
18. MARTS 2016
Han har simpelthen "holdt" Bo
Han har simpelthen "holdt" Bo Bedre, siden han var 6 år? Fremmelig ung mand - eller en sag for detektor? :-)