Elskerinde købt til stilhed

  SCHWARZENEGGER. »Pay-to-play-journalism« kaldes det med et fint amerikansk ord, når journalister betaler høje pengesummer for solorettighederne til en historie.

SCHWARZENEGGER. »Pay-to-play-journalism« kaldes det med et fint amerikansk ord, når journalister betaler høje pengesummer for solorettighederne til en historie.

En af USAs førende bladkoncerner, American Media, der blandt andet udgiver National Enquirer og Star, har de senere år videreudviklet konceptet i en mærkværdig retning: Mens bladkoncerner normalt betaler penge for solohistorier, der kan øge oplaget og bringe dem foran konkurrenten, betaler American Media store mængder dollars for solorettigheder til historier, koncernen ikke ønsker offentliggjort.

For nylig afslørede Los Angeles Times, at American Media forud for guvernørvalget i Californien havde indgået en hemmelig aftale med Arnold Schwarzenegger.

Koncernen skulle tilbageholde al slibrig information om Schwarzenegger og i stedet markedsføre skuespillerens kandidatur i et 120 sider langt hyldestmagasin om skuespilleren og hans bedrifter. Til gengæld skulle Schwarzenegger fungere som konsulent og fast klummeskribent for koncernens mange blade om fitness og bodybuilding – mod en betaling på over fem millioner dollars.

Nogle år tidligere havde National Enquirer bragt historien om en mulig affære mellem Arnold Scwarzenegger og hans massøse, Gigi Goyette. To dage efter at Schwarzenegger annoncerede sit karriereskift live i The Jay Leno Show, opsøgte American Media Gigi Goyette og betalte hende 20.000 dollars for at underskrive en juridisk bindende kontrakt, hvor hun lovede ikke at dele oplysninger om affæren med andre end American Media. Hendes veninde underskrev en tilsvarende kontrakt mod et honorar på 1.000 dollars.

Men i stedet for at tvære skandalen ud over National Enquirers og Stars glittede magasinforsider fandt American Media en dyb skuffe, hvor historien kunne få lov at ligge ufortalt hen med en koloni af støvmider som eneste publikum.

20.000 dollars var dog på længere sigt ikke nok til lukke munden Gigi Goyette og hendes veninde. Historien om affæren er langsomt sivet ud i de amerikanske medier og truer nu med at skade Arnold Schwarzeneggers muligheder for at blive genvalgt.

0 Kommentarer