Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:03 19.12.2022 Anna Sol Jørgensen

Elon Musk vælter rundt i nye tiltag for Twitter

Elon Musk vælter rundt i nye tiltag for Twitter

Olivier Douliery/AFP/Ritzau Scanpix

Man skal være vaks, hvis man skal følge med i, hvilke regler der gælder for at være på Twitter, efter at rigmanden Elon Musk har overtaget platformen.

I sidste uge blev flere prominente journalister udelukket fra Twitter, for så at blive lukket ind i varmen igen halvandet døgn efter.

Og i løbet af weekenden har Elon Musk så varslet flere nye retningslinjer for brugen af Twitter. I går nåede han at proklamere, at det ikke længere vil være tilladt at linke til en lang række andre platforme som Facebook, Instagram og Mastodon. Få timer efter blev den regel så justeret, og den britiske programmør Paul Graham fik lovning på at få sin Twitter-profil tilbage, efter at han var blevet smidt på porten for at linke til sin Mastodon-profil, i forbindelse med at han varslede at forlade Twitter.

”Politiken vil blive justeret til kun at udelukke brugere, når deres profilers primære formål er at promovere konkurrenter, hvilket i virkeligheden hører under vores regler om spam,” er den seneste melding fra Elon Musk.

Twitter-ejeren har også i løbet af søndagen varslet, at han nu vil sende alle større beslutninger om Twitter til afstemning på platformen. Kort tid efter sendte han sin egen fremtid til afstemning.

”Bør jeg trække mig som chef for Twitter? Jeg kommer til at følge resultatet af afstemningen,” skrev han i et tweet søndag.

SENESTE NYT

Flere nyheder