Twitter

Elon Musk genåbner journalisters lukkede Twitter-profiler

Musk spurgte Twitter-brugere, om konti, der skrev om hans lokation, bør genåbnes øjeblikkeligt. Svaret var ja

Twitters ejer, Elon Musk, har ikke opbakning fra Twitters brugere til at smide profiler, der har berettet om hans lokation, på porten.

I hvert fald ikke hvis man skal tro den afstemning, som rigmanden har holdt på det sociale medie.

Her svarer 58,7 procent af de 3,7 millioner mennesker, som har stemt, at Elon Musk bør genåbne de lukkede profiler. 41,3 procent svarer, at han skal vente en uge og så genåbne dem.

Sagen handler blandt andet om en række profiler på Twitter, som var automatiserede til at spore og lave opslag om flyaktivitet – heriblandt privatfly ejet af Elon Musk og andre milliardærer.

Elon Musk mener, at det var en krænkelse af hans privatliv, og at det desuden bragte ham i fare.

Ud over at lukke profilerne har han blandt andet skrevet, at han vil tage juridisk affære mod en af personerne bag profilerne, Jack Sweeney, efter en hændelse, hvor en mand kravlede op på kølerhjelmen af Musks bil, som hans søn sad i.

Sweeney sagde fredag aften til det amerikanske medie CNN, at han endnu ikke havde hørt fra Musks advokater.

Ud over Jack Sweeneys profiler blev en række journalister også udelukket fra Twitter. Det er blandt andre Ryan Mac fra The New York Times og Drew Harwell fra The Washington Post.

Hård kritik af udelukkelse

Præcist hvorfor de to blev udelukket, skrev Musk ikke noget om, men han har antydet, at også de har ”doxxet” ham. Doxxing er internetslang for at røbe nogens lokation offentligt.

Ifølge Ryan Macs profil på Muckrack, et socialt medie for journalister, arbejder han med at ”følge verdens milliardærer og rapportere om, hvordan de tjener og bruger deres penge”.

”Hvis nogen i realtid røbede lokationer og adresser på New York Times-journalister, ville FBI (USA’s forbundspoliti, red.) efterforske det, der ville være afhøringer i Kongressen, og Biden (Joe Biden, USA’s præsident, red.) ville have holdt en tale om demokratiets ende,” skrev Elon Musk fredag.

Lukningen af journalisternes konti har mødt kritik fra både FN, EU og Journalister Uden Grænser (RSF).

Tidligt lørdag morgen dansk tid skriver Elon Musk på Twitter, at profiler tilhørende folk, som har ”doxxet” ham, vil blive genåbnet.

”Folket har talt. Brugere, som doxxede min lokation, får deres suspendering ophævet,” skriver Musk.

Ryan Mac og Drew Harwells profiler er klokken 06.40 dansk tid blevet genåbnet. Det er Jack Sweeneys profil Elonjet, som følger Elon Musks privatfly, ikke.

0 Kommentarer