Ellen Trane overtager måske regeringens medieudspil

Klimatopmødet ser nu ud til at forsinke regeringens medieudspil. Den planlagte interne godkendelse før jul er i fare, erfarer Journalisten.dk. Endvidere gennemfører kulturminister Carina Christensen (K) stadig "rundbordssamtaler" med branchen. Dermed risikerer hun at miste opgaven. (opdateret)

Klimatopmødet ser nu ud til at forsinke regeringens medieudspil. Den planlagte interne godkendelse før jul er i fare, erfarer Journalisten.dk. Endvidere gennemfører kulturminister Carina Christensen (K) stadig "rundbordssamtaler" med branchen. Dermed risikerer hun at miste opgaven. (opdateret)

Det er kun få måneder siden, kulturminister Carina Christensen meldte ud, at regeringens medieudspil ville komme til januar

Endvidere fortalte ministeren på DR's public service konference den 14. september, at regeringen forventer at lancere det nye udspil tidligt i det nye år.

Men her en lille måned før jul er hverken Venstre eller de Konservative klar med deres egne medieudspil. De to partier er derfor slet ikke nået til det næste afgørende skridt: at få et fælles udspil på plads, erfarer Journalisten.dk.

Af samme grund synes det umuligt at nå at få medieudspillet igennem regeringens koordinationsudvalg og økonomiske udvalg på denne side af det nye år, oplyser centrale kilder.

Det er godt nok stadig målet, og Kulturministeriets pressechef, Martin Skovmand, forsikrer over for Journalisten.dk, at »Vi arbejder fortsat med den tidsplan, som vi hele tiden har gjort.«

»Og det vil betyde, at ministeren fremlægger sit medieudspil i januar,« siger han.

Men andre kilder på Christiansborg betegner det som "temmelig urealistisk". Blandt andet på grund af det forestående Klimatopmøde, som varer i to uger fra den 7. december til den 18. december og blokerer for det meste af alt andet arbejde.

Dertil kommer, at kulturminister Carina Christensen fortsat har gang i sonderinger med de centrale aktører i mediebranchen, så hun kan bestemme sig for, hvad hun selv vil. Derfor synes den oprindelige køreplan for medieudspillet at blive forsinket: Hvor det tidligere hed januar, taler kilder nu om "engang i løbet af 1. kvartal 2010".

Dermed risikerer Carina Christensen, at det i sidste ende slet ikke bliver hende selv, der kommer til at stå i spidsen for fremlæggelsen af medieudspillet. Statsminister Lars Løkke Rasmussens planer for en regeringsrokade kommer nemlig på tværs. Venstres kultur og medie-ordfører, Ellen Trane Nørby, nævnes i den sammenhæng som et godt bud på en ny kulturminister.

Selv har hun i årevis drømt om stillingen. Allerede i 2006 udtalte hun til TV 2 Nyhederne: "Jeg har jo nok en kulturministerpost i maven. Det er en luksuspost at blive tilbudt. Sker det, vil jeg ikke please kulturverdenen. En minister skal administrere, men også have ideer og udstikke kursen,".

Siden gik der ikke lang tid, før Ellen Trane Nørby begyndte at optræde i diverse politiske spekulationer som ny kulturminister i regeringen. Blandt andet gættede David Trads i 2007 på, at Ellen Trane Nørby ville blive kulturminister inden længe som følge af en forestående regeringsrokade fra Foghs side. 

Senere, da Brian Mikkelsen i spetember sidste år blev justitsminister, var Ellen Trane atter på tale, men dengang gik jobbet som bekendt til Carina Christensen. Nu har Hans Engell udtalt til Mediawatch, at Ellen Trane er et stærkt bud på en ny kulturminister i det nye år – dog med tilføjelsen: "Men det er rent gætværk på dette tidspunkt."

Men kommer regeringsrokaden i starten af det nye år, så risikerer Carina Christensen meget vel at måtte overlade præsentationen af regeringens medieudspil til en mulig efterfølger. Og det job ville passe Ellen Trane Nørby mere end umådeligt godt.

0 Kommentarer