Ellemann og Lykketoft bliver tv-stjerner

De to tidligere udenrigsministre Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft bliver fremover hovedpersoner i et nyt udenrigspolitisk magasin på TV2 News.

De to tidligere udenrigsministre Uffe Ellemann-Jensen og Mogens Lykketoft bliver fremover hovedpersoner i et nyt udenrigspolitisk magasin på TV2 News.

Ligesom de forhenværende spindoktorer Peter Mogensen og Michael Kristiansen har skabt sig en post-Christiansborg'sk tv-karriere, så gør Lykketoft og Ellemann nu det samme. 

De to kommer dog ikke til selv at udfylde værtsrollerne, som det kendes fra det politiske magasinprogram Mogensen og Kristiansen, der snart har kørt i tre år på TV2 News.

I stedet bliver det den tidligere DR-vært Martin Krasnik, som skal styre slagets gang. Og præmissen for programmet bliver ifølge TV 2, at de to politiske ronkedorer skal "oversætte det internationale spil" for tv-seerne samt forsøge at forklare, hvad der foregår bag kulisserne, når der er store topmøder og internationale kriser.

Mogens Lykketoft har i øvrigt stadig en plads i Folketinget, mens Uffe Ellemann-Jensen forlod Christiansborg efter valgnederlaget i 1998.

Ifølge TV2 News' kanalchef, Mikkel Hertz, er programmet et eksempel på, at TV2 News er mere end helikopter og såkaldte breaking news.

"En del har ikke forstået, at TV2 News også er dybde, analyse, perspektiv og seriøs debat, og det skal vi være endnu bedre til at gøre opmærksom på," siger Mikkel Hertz.

Programmet vil blive optaget og sendt om fredagen og genudsendt hen over weekenden. Første udsendelse er den 21. maj, hvor valget i Storbritannien og situationen i Thailand er til debat.

2 Kommentarer

Ella Lydert Wagner
4. JUNI 2010
Re: Ellemann og Lykketoft bliver tv-stjerner

Tak for den fremragende udsendelse Ellemann og Lykketoft. Dygtig studievært, pænt sprog i denne udsendelse (uden bandeord) og 2 fremragende mænd i Ellemann og Lykketoft. Dejligt tv, med stor viden, det er til at lære noget af.

Med venlig hilsen

Ella Lydert Wagner

Stig Jonstup Pedersen
11. MAJ 2010
Re: Ellemann og Lykketoft bliver tv-stjerner

Det er godt set af TV2 News. Ikke så underligt det tilsyneladende kniber med interessen for DRs programmer.

Må så blot håbe, at indholdet holdes på sporet, så det ikke ender i form, forudsigelige uenigheder og mere eller mindre iscenesatte verbaler slagsmål.