Elkjærs dumme fripas til Larrain

CARTE BLANCHE. Hvad gør man som journalist, når man desværre er kommet ud, hvor vandet er for dybt? Forhåbentlig forsøger man at rette op på sine fejl.

CARTE BLANCHE. Hvad gør man som journalist, når man desværre er kommet ud, hvor vandet er for dybt? Forhåbentlig forsøger man at rette op på sine fejl.
Men hvorfor nu så banalt? Fordi chefkreatør Jakob Elkjær ikke har tænkt igennem, hvad det er for en opgave, han mener, den indsigtsfulde Paula Larrain udfører. Og især på hvilke præmisser. Propagandachefen for Danmarks Rederiforening med Mærsk som største medlem blogger for "at forsvare de gode principper om fairness og etik …" i pressen.
I januar mente hun, at de, der betaler hendes løn, var udsat for urimelig omtale. Artikler og elektroniske mediers beskrivelse af arbejdsforhold på en Mærsk-containerfabrik i Kina var renset for seriøs kildekritik. Omega-spørgsmålet var: "Hvis den kritiserede part er en kæmpekoncern og dermed stor magthaver, er det så i orden at ophæve principper om kildekritik …". Gab.
Siden megafonen blev tavs, har Mærsk fået udført to på hinanden følgende undersøgelser og nu lovet at rydde op.
I mit forrige læserbrev gav jeg udtryk for, at Larrain ikke har styr på, hvad det vil sige at være "inhabil", når hun dyrker særinteresser – i øvrigt som et af de "de skarpeste hoveder". Elkjær oplyste i Journalisten 06/2009, at "varedeklarationen" på hende er i orden. Og at "blogindlæggene på Journalisten.dk er personlige kommentarer – ikke tilstræbt objektiv journalistik."
Det er Elkjærs tåbelige fripas til, at Larrain ikke skal rette egne fejl, hvilket naturligvis ikke er sket. Er det at forsvare de gode principper, Jakob? •

Lars Abild, journalist

0 Kommentarer