Elkjær: Berlingske har underlagt sig Pia Kjærsgaard-doktrinen

Efter Breivik-massakren på Utøya har Berlingske stort set lukket af for den grundlæggende debat om, hvor grænsen for antimuslimsk undergangsretorik går. Det mener Politikens medieredaktør, Jakob Eljkær.

Efter Breivik-massakren på Utøya har Berlingske stort set lukket af for den grundlæggende debat om, hvor grænsen for antimuslimsk undergangsretorik går. Det mener Politikens medieredaktør, Jakob Eljkær.

I avisens faste klumme Mediemaskinen peger han i dag på, at andre borgerlige medier rundt i verden ikke har været blege for at påpege det kontroversielle i, at analyserne i det web- og blog-univers, som terroristen fik næret sine tanker i, til forveksling ligner den, man finder i forskellige aftapninger i Dansk Folkeparti rundt om i Europa: Muslimer kan ikke integreres.

"Berlingske har underlagt sig Pia Kjærsgaard-doktrinen om, at grænserne ikke kan diskuteres, uden at man påtager sig skyld," skriver Jakob Elkjær i sit indlæg med titlen: Kære Berlingske, vågn op!

Samtidig lyder en opfordring til Berlingske om at bringe andre stemmer i spil:

"Efter snart fire ugers stilhed kunne man få den kætterske tanke, at diskussionen er for svær og for farlig i Danmark," noterer Elkjær.

1 Kommentar

Jan August Hillers
16. AUGUST 2011
Re: Elkjær: Berlingske underlagt Pia Kjærsgaard-doktrinen

Det er for let  at påpege, at det kun er  DF-lignende, der har fremdrevet den unuancerede  islamskræk.

Også i danske medier er neokonservatismen ret larmende og skinger og har betydet talrige bøger, artikler, indslag, debatter og kommentarer, der ikke står tilbage for DF i sin advarsel mod "den islamiske fare".

Flere af de mest fremtrædende er/var tilknyttet Det Berlingske Hus .

Og det må heller ikke glemmes, at Dansk Folkeparti til enhver tid har været Israels stemme i DK - selv under den nuværende højrerabiate, konfrontationssøgende regering.

De neokonservatives retorik (og ideologi) har  i høj grad bidraget til at bane vejen for det forpestede miljø i bl.a.  Danmark. Og mange af dem iinkl fremtrædende DFere som Pia Kjærsgaard og Søren Espersen var blandt de cirka 700 underskrivere/ bidragsydere til den store annonce, der for en halv snes år siden advarede Politiken mod at svigte jøders og Israels synspunkter. En opfordring til selvcensur. Pudsigt at en af underskriverne blev formand for Trykkefrihedsselskabet.

Men alt dette ved Jacob Elkjær godt. Derfor er det ekstra betænkeligt, at han ikke fremhæver den del af det . Måske fordi han så skal skue indad.