Elisabet Svane ny politisk redaktør på Fyens Stiftstidende

Fra Avisen.dk til Fyens Stiftstidende. Det bliver realiteten for Elisabet Svane, der rykker til Fyn den 1. marts. Dermed efterfølger hun Troels Mylenberg. (Opdateret med interview, 15:33)

Fra Avisen.dk til Fyens Stiftstidende. Det bliver realiteten for Elisabet Svane, der rykker til Fyn den 1. marts. Dermed efterfølger hun Troels Mylenberg. (Opdateret med interview, 15:33)

Elisabet Svane bliver både ny politisk redaktør og kommentator, og fortsætter dermed i samme spor som Mylenberg, som midt i februar tiltræder som chefredaktør på Fyens Amtsavis.

»Der er trådt et rigtig godt spor af Troels. Og det spor har jeg tænkt mig at træde videre i,« fortæller Elisabet Svane til Journalsiten.dk.

Konkret betyder det, at hun vil forsætte med de mange analyser, som Troels Mylenberg har været mester i.

»Men jeg vil nok også prøve at lave flere interviews og reportager,« siger hun.

Elisabet Svane har i hovedparten af sit journalistiske liv arbejdet med Christiansborg-politik som politisk reporter, politisk redaktør og politisk kommentator. Først gennem 16 år på Ekstra Bladet. Senest på avisen.dk.

I korte periode har hun også arbejdet i forlagsbranchen, dels som redaktionschef på Ekstra Bladets Forlag, som kreativ forlagschef i JP Politikens Forlag og som forlægger på forlagene Verve og Peoples Press.

Men helt tilbage i studietiden blev hun uddannet journalist netop på Fyn, og det nye job er for hende "lidt som at komme hjem"

»Jeg har en forkærlighed for øen, så jeg er kisteglad.«

Elisabet Svane håber på, at hun vil blive brugt som kommentator på samme måde som tilfældet har været med Troels Mylenberg.

»Det har jeg også været i en vis grad i tiden på Avisen.dk,« siger hun.

Hvad fik dig til at forlade Avisen.dk?

»Det gjorde et endnu bedre job. Det er virkelig et tilvalg. Det her job var så meget et job, hvor jeg bare måtte sige: Det her er så meget mig.«

I 2009 var Elisabet Svane i øvrigt forfatter til den politiske portrætbog, "Pia K. – Årene ved Magten". Tidligere har hun skrevet bogen "Sibel" om en tyrkisk piges opgør og været medforfatter til bøgerne "Nasers brevkasse" og Det endelige opgør" om Irak-krigen.

3 Kommentarer

Jette Hvidtfeldt
19. OKTOBER 2012
Re: Elisabet Svane ny politisk redaktør på Fyens Stiftstidende

Før nogen kaster sig yderligere over Elisabet Svane, er der grund til at studere de vise ord fra Dansk Sprognævn, som giver både Elisabet Svane og  Bjørn Lyngholm Rasmussen ret:

http://dsn.dk/sproghjaelp/ofte-stillede-spoergsmaal/forfordele-bjoernetjeneste-laps-godt-rimelig-mv

 Der er naturligvis intet i vejen med  Elisabet Svanes sprogbrug, men sprog forandrer sig. I den nævnte situation var det ganske let at forstå, hvad meningen med ordet forfordelt var. Der var altså ingen grund til at komme med nedladende sarkastiske bemærkninger. Det er der vel i øvrigt aldrig.

Bjørn Lyngholm Rasmussen
18. OKTOBER 2012
Re: Elisabet Svane ny politisk redaktør på Fyens Stiftstidende
Jeg hørte med interesse på hvad Elisabeth Svane havde at sige om den ny formand for SF, i TV forleden aften. Det lød meget fornuftigt, indtil jeg hørte hende bruge ordet forfordele fuldstændigt forkert !!!!!!! Hun håbede at den nye Formand ikke ville forfordele ( læs: tilgodese) Fyn, fordi hun selv er fynbo. Kære Fru Svane: Forfordele er et negativt ladet ord, og har præcis den modsatte betydning end den du mener. Bliver man forfordelt, bliver man snydt, altså overset. Det  var bare lige det, jeg ville sige. Hej.
Lasse Korsholm
13. APRIL 2011
Re: Elisabet Svane ny politisk redaktør på Fyens Stiftstidende
Efter det klip Natholdet på tv2 viste her til aften (13/4) burde Fyens Stiftstidende måske genoverveje hvem der burde side på posten som politisk redaktør på avisen. Jag gad godt at kunne henvise til videoklippet. Men det er desværre ikke tilgængeligt endnu.