Elbæk udleverer mediers aktindsigter til Enhedslisten

Flere mediers aktindsigter er blevet udleveret til Enhedslisten forud for tirsdagens samråd i sagen om Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK). Samtidig kritiserer BT’s chefredaktør, hvordan papirerne blev udleveret til DR

Flere mediers aktindsigter er blevet udleveret til Enhedslisten forud for tirsdagens samråd i sagen om Akademiet for Utæmmet Kreativitet (AFUK). Samtidig kritiserer BT’s chefredaktør, hvordan papirerne blev udleveret til DRKulturminister Uffe Elbæk har givet Enhedslistens kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, indblik i de dokumenter, som først B.T. og siden DR fik udleveret i sidste uge efter at have søgt aktindsigt, skriver avisen.dk.

Det drejer sig om cirka 60 sider med bilag, regnskaber og mailudveksling i den sag, hvor Uffe Elbæk kritiseres for nepotisme.

DR fik fredag godkendt en ansøgning om aktindsigt i papirerne så hurtigt, at B.T.s chefredaktør, Olav Skaaning, i går kritiserede Kulturministeriet for at have hjulpet DR i et forsøg på at imødegå BT’s artikler om sagen.

At der skulle være tale om et forsøg på damage control, afvises af den journalist på DR, der bad om samme aktindsigt, som BT dagen før havde fået:

”Af principielle grunde vil jeg ikke kommentere vores research. Jeg vil dog på det bestemteste afvise BT’s spekulationer,” skriver Susanne Arpi i en mail til journalisten.dk.

Kulturminister Uffe Elbæk vil ikke kommentere sagen før efter samrådet med Enhedslisten tirsdag.

0 Kommentarer