search

Elbæk ind i æblestrid

Kulturminister vil drøfte sagen om striden mellem forfatteren Peter Øvig og Apple om Hippie-bøgerne med de øvrige europæiske kulturministre. Apple ignorerer stadig sagen

Kulturminister vil drøfte sagen om striden mellem forfatteren Peter Øvig og Apple om Hippie-bøgerne med de øvrige europæiske kulturministre. Apple ignorerer stadig sagen

Kulturminister Uffe Elbæk skriver nu på Facebook, at han agter at gå ind i sagen om Apples afvisning af Peter Øvigs Hippie-bøger.

Uffe Elbæk vil bl.a. drøfte de principielle spørgsmål i sagen med de øvrige, europæiske kulturministre.

Tidligere kom det frem, at Apple nægtede at udgive Peter Øvigs bøger Hippie 1 og 2, fordi der var anstødelige billeder af nøgne hippier i bøgerne.

Derefter indledte journalisten og forfatteren "Operation Æble" og redigerede alle fotos, så de anstødelige dele var dækket af billeder af friske røde æbler.

Det gjorde, at bøgerne blev godkendt til at blive solgt på Apple iBookstore.

Men nu er bøgerne igen blevet trukket ud af handlen. Apple har ikke givet en forklaring på, hvorfor bøgerne ikke må sælges.

Tidligere har Uffe Elbæk højlydt undret sig over, at ingen journalister har været i stand til at få en kommentar til sagen fra Apple selv.

Journalisten.dk har forsøgt at indhente kommentarer fra Apple, bl.a. ved at få formidlet skriftlige spørgsmål til hovedkontoret via Apples danske PR-medarbejder.

Spørgsmålene lyder:

"Hvorfor har Apple fjernet de redigerede bøger?"

"Hvorfor tillod Apple ikke offentliggørelsen af bøgerne med de uredigerede billeder?"

"Hvordan sporer Apple nøgenhed i bøger, der skal offentliggøres på iBookstore? Sker det ved hjælp af computere eller af menneskelige redaktører?"

"Den danske udenrigsminister, Uffe Elbæk, har sagt, at han ønsker en forklaring om sagen. Vil Apple mødes med ham?"

Foreløbig er der intet svar fra Apple.

Kommentarer
1
Niels Riis Ebbesen
06.11.12 20:24
Re: Elbæk ind i æblestrid

Vi må vel blot konstatere, at hvis kulturministeren ikke har andet og noget mere fornuftigt, at bruge sin tid på, end at være aktør i Peter Øvig Knudsens reklamestunt, så er det faktisk relevant, at regeringen lige overvejer, om der overhovedet er brug for en kulturminster, der kunne i hvert fald spares en del skattekroner på at nedlægge den stilling.

Med venlig hilsen

Niels Riis Ebbesen 

Fremhævet af Journalisten
Denne artikel er lukket for kommentarer.
data_usage

SENESTE NYT

chevron_left
chevron_right
keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen