Elbæk forventer forslag til mediestøtte i oktober

Kulturminister Uffe Elbæk slår fast, at planen stadig er at starte forhandlinger om den nye mediestøtte inden sommerferien og have et forslag klar til oktober. Men loven skal forbi Bruxelles, og det kan forsinke arbejdet, advarer han.

Kulturminister Uffe Elbæk slår fast, at planen stadig er at starte forhandlinger om den nye mediestøtte inden sommerferien og have et forslag klar til oktober. Men loven skal forbi Bruxelles, og det kan forsinke arbejdet, advarer han.

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby (V), har spurgt kulturminister Uffe Elbæk (R), om det stadig er planen at komme med et udspil om mediestøtten inden sommerferien. Hun spørger, fordi den officielle dato for at fremsætte lovforslag i Folketinget er overskredet.

Spørgsmålet er stillet som et §20-spørgsmål til skriftlig besvarelse, og svaret fra ministeren indløb i fredags.

Du kan læse både spørgsmål og svar i fuld længde her.

Uffe Elbæk svarer, at det er planen at starte forhandlingerne om mediestøtten inden sommerferien, så et forslag kan ligge klar til oktober.

"Det er fortsat min intention at indkalde til drøftelser om en ny mediestøtteordning inden sommerferien. I forlængelse heraf forventer jeg, at et lovforslag vil kunne fremsættes i oktober 2012. Det er mit ønske, at en ny mediestøtteordning kan træde i kraft hurtigst muligt med henblik på at understøtte medieudviklingen herunder tilgodese internetmedierne, der har stigende betydning," skriver ministeren.

Men han tilføjer, at den nye mediestøtte skal sendes forbi Europa-Kommissionen og først kan træde i kraft, når den er godkendt i Bruxelles.

Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, sagde til Journalisten.dk i slutningen af april, at han forventer forhandlingerne afsluttet inden sommerferien.

»Det kan ikke vare længe. Det er min forventning, at vi kan afslutte forhandlingerne om mediestøtten og medieforliget inden 1. juli,« sagde Mogens Jensen. 

1 Kommentar

Bjarne Witthoff
15. MAJ 2012
Re: Elbæk forventer forslag til mediestøtte i oktober

Til Journalisten - Da jeg har Google+ profil. Vil det være fint, at kunne dele indlæg der. Der er særdeles mange aktive der. Mange kunstnere fra hele verden. - Da jeg fortalte om Uffe Elbæk. Fandt de hurtig frem. At Århus Stiftstidende havde skrevet 2008 om Uffe Elbæk. Noget med magtmisbrug/manipuleret.

Er ikke ude efter personen Uffe Elbæk. Kun det han står for. Det gavner ikke kunst.