EL: Politiet skal undersøge avis-lukning

Rygterne om bestikkelse i forbindelse med lukningen af Nyhedsavisen har fået Enhedslisten medieordfører, Per Clausen, til at melde Morten Lund til politiet.

Rygterne om bestikkelse i forbindelse med lukningen af Nyhedsavisen har fået Enhedslisten medieordfører, Per Clausen, til at melde Morten Lund til politiet.

Omstændighederne omkring Nyhedsavisens lukning er nu så mistænkelige, at bagmandspolitiet bør gå ind i sagen. Det mener i hvert fald Enhedslistens medieordfører, Per Clausen, der har sendt en anmeldelse til statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet. Journalisten.dk har fået en kopi af anmeldelsen, hvor Per Clausen skriver:

»Tilsyneladende har Mecom betalt dette selskab et trecifret millionbeløb for at sikre, at Nyhedsavisen lukkede. Det er min opfattelse, at denne aftale må være ulovlig. Pengene burde være betalt til Nyhedsavisen, sådan at de kunne være indgået i den efterfølgende afregning af Nyhedsavisens gældsposter.«

Påstanden om, at et Morten Lund-relateret firma og Mecom Group, der blandt andet ejer Berlingske Media, har indgået en aftale, hvor Mecom ville betale tæt på 150 mio. kr. for lukning af Nyhedsavisen, er dog blevet afvist af både David Montgomery og Lisbeth Knudsen. Begge har kaldt rygtet for "totalt nonsens". Lisbeth Knudsen sagde således forleden til Journalisten.dk, at »Mecom har på intet tidspunkt tilbudt Morten Lund penge for at lukke Nyhedsavisen«.

Til Epn.dk siger Per Clausen, at det er uansvarligt, hvis sagens parter blot kan smide om sig med beskyldninger, uden at det bliver undersøgt.

»Hvis det virkelig ikke passer, at der har været bestikkelse involveret i lukningen, må Morten Lund og Berlingske Media jo anlægge injuriesag mod dem, der påstår det,« siger han.

Læs mere på Epn.dk

(Opdateret 13:50.)

 

0 Kommentarer