Ekstremsport i Norge

MOTIV: Ekstremsport i Norge. Fotograf: Paul Sigve Amundsen

MOTIV: Ekstremsport i Norge. Fotograf: Paul Sigve Amundsen

Jeg brugte et tilt-shift-objektiv, da jeg stod ved vandkanten og fotograferede ekstremsportsdeltagernes stående padling hen over vandet. Med tilt-shift kunne jeg gøre dele af billedet uskarpt ved at dreje objektivet.
Jeg havde stået samme sted tre gange i løbet af ekstremsportsugen. Men dette billede var det bedste, fordi der er noget mystisk over det. Man kan ikke umiddelbart se, hvad der foregår. Men det er fascinerende, at de kommer frem over vandet på den måde.

Jeg har lavet billedet om til sort/hvid og øget kontrasten i Photo-shop. Derudover har jeg ikke billedbehandlet det. Det er et af mine principper, at jeg ikke manipulerer. Det er objektivet, der har skabt det, der er på billedet. Hvis jeg havde taget billedet med et almindeligt objektiv og gjort det uskarpt i Photoshop, ville det være manipuleret. Jeg ved, at I har diskuteret paprør i Danmark. Jeg mener, at billedet er i orden, fordi det er objektivet, der skaber uskarpheden. Det er ikke noget, jeg har tilføjet.

For mig handler ekstremsport mere om natur end om sved, action og muskler. Der er andre fotografer, der er bedre til action end mig. Jeg vil hellere lave gode landskabsfotografier, hvor der også sker noget. Og det blev så idræt. Et landskab er mere interessant, hvis der er mennesker eller spor af mennesker.

Paul Sigve Amundsen er en norsk freelancefotograf. Han vandt førsteprisen i kategorien Sport feature ved Årets Bilde 2012 i Norge for sin serie om ekstremsport på Vestlandet i Norge. Billedserien har været bragt i Aftenpostens weekendtillæg.

0 Kommentarer