Skjulte optagelser

Ekstra Bladets ”lokkedue” dømt skyldig

”Lokkeduen” Tanja Olivia Iversen, der skulle afsløre Mette Frederiksens ministerchauffør, får en betinget dom på 30 dages fængsel, mens chaufføren har fået en dom på fire måneders ubetinget fængsel

Tanja Olivia Iversen, der agerede lokkedue for Ekstra Bladet, er blevet idømt en betinget dom på 30 dages fængsel i Københavns Byret for anklager om brugstyveri og at tilskynde en ministerchauffør til at misbruge sin stilling.

Det skriver Ekstra Bladet.

Årsagen til, at kvinden er dømt, er, at hun vidste, at hun gjorde noget ulovligt ved at sætte sig ind i en ministerbil uden at være sikkerhedsgodkendt, da hun forsøgte at afsløre chaufføren i samarbejde med Ekstra Bladet, skriver Ritzau.

Samtidig fastslog retten ifølge B.T, at det ikke havde betydning, at hun agerede som muldvarp for Ekstra Bladet, da hun selv havde udtænkt ideen og handlet på den.

I den samme sag var en 42-årig ministerchauffør fra Statsministeriet tiltalt for at misbruge sin stilling til at køre i alt 11 kvindelige dates rundt i ministeriets biler. Her lyder dommen på fire måneders ubetinget fængsel. Han var også tiltalt for voldtægt – som dog ikke havde noget med jobbet som chauffør at gøre. Dem blev han frikendt for.

Tanja Olivia Iversen valgte at anke dommen på 30 dages betinget fængsel, mens ministerchaufføren modtog fængselsstraffen på fire måneder, skriver Ekstra Bladet.

Chaufføren har i retten erkendt, at han havde kvindelige dates med i ministerbiler, når han ikke var på arbejde, men både han og Tanja Olivia Iversen har nægtet sig skyldig i alle anklager.

For Tanja Olivia Iversen har sagens kernepunkt været, at hendes date tjente et højere formål om at afsløre chaufførens misbrug.

Avisen valgte imidlertid at droppe historien, og efter et retsmøde 16. maj sagde en tydeligt frustreret Tanja Olivia Iversen ifølge Ritzau.

”Jeg skulle fandeme aldrig have blandet mig i en skid.”

Kamera fra Ekstra Bladet

Forhistorien er, at Tanja Olivia Iversen i sommeren havde hørt rygter om at chaufføren brugte sin tjenestebil til at fragte kvinder rundt og i enkelte tilfælde have sex med dem.

Tanja Olivia Iversen tog kontakt til Ekstra Bladet for at afsløre chaufføren.

Hun fik arrangeret et møde med chaufføren via datingappen Tinder, hvor hun blandt andet skrev, at hun drømte om at have sex med ham i de ministerbiler, han kørte rundt i.

Ekstra Bladet udstyrede hende med et skjult kamera, der kunne dokumentere, hvad der skete af løjer under turen i august 2021.

Men undervejs kom Ekstra Bladet i tvivl, om manden rent faktisk kørte rundt i Mette Frederiksens ministerbil – og kort før den planlagte konfrontation blev missionen derfor afblæst, og Tanja Olivia Iversen afbrød daten.

Den daværende chefredaktør på Ekstra Bladet Henrik Qvortrup lagde efterfølgende historien ned, fordi avisen vurderede at optagelserne ikke kunne bruges som bevis.

Gik selv til PET

I stedet valgte Tanja Olivia Iversen at gå til Politiets Efterretningstjeneste med sine oplysninger om chaufføren, fordi nun mente, at hans private udflugter udgjorde en potentiel sikkerhedsbrist.

Resultatet af den henvendelse betød, at hun selv blev tiltalt i maj 2022 for brugstyveri af motorkøretøj og for at have tilskyndet en offentligt ansat til at misbruge sin stilling.

Forløbet har siden fået Tanja Olivia Iversen til at lange kraftig ud efter Ekstra Bladet i Berlingske og Reporterne på 24syv, hvor Tanja Olivia Iversen har forklaret, at Ekstra Bladet forsømte princippet om at værne om sine kilder for enhver pris.

”Jeg synes, jeg er blevet røvrendt af et større medie,” sagde Tanja Olivia Iversen i februar 2023 til 24syv.

Dengang afviste Henrik Qvortrup over for Berlingske, at Tanja Olivia Jensen blev ladt i stikken ligesom han undrede sig over tiltalen, fordi metoden tjente et højere formål.

Den nu forhenværende chefredaktør Henrik Qvortrup har ikke ønsket at vidne i sagen, fordi han og advokaten mente, at han med sin vidneforklaring kunne komme til at inkriminere sig selv.

0 Kommentarer