Ekstra Bladets kritiske hofreporter springer ud som freelancer

Jan Körner siger farvel til et sikkert job på Ekstra Bladet for at blive freelancer. »Det er tilvalg af mere frihed, hvor jeg kan styre mit eget liv og ikke behøver tage hensyn til mødetider og weekendvagter,« forklarer han

Efter næsten 11 år som underholdningsjournalist på Ekstra Bladet stopper Jan Körner for at gå solo. Fra 1. januar 2017 bliver han freelancer.

»Det er ikke et fravalg af Ekstra Bladet. Det er tilvalg af mere frihed, hvor jeg kan styre mit eget liv og ikke behøver tage hensyn til mødetider og weekendvagter. Ekstra Bladet har givet mig meget frihed. Men fremover kan jeg gå i gang med at arbejde klokken 12 eller midt om natten, hvis jeg vil det,« forklarer Jan Körner.

Som freelancer bliver Egmont-ugebladet Her&Nu hovedkunden. Her skal Jan Körner skrive om kendte og kongelige ligesom på Ekstra Bladet.

Kongehuset CO2-udledning

Blandt journalister er Jan Körner især kendt for sine kritiske artikler om det danske kongehus.

Jan Körner har for eksempel gravet i de samlede offentlige udgifter til kongehuset. Han udregnede kongehusets CO2-udledning samme dag, som dronningen i sin nytårstale talte om miljøet. Og han har skrevet om leje af dyre backup-fly til dem, når kongefamilien var på rejse

Skal du fortsat skrive kritisk om kongehuset?

»Ugeblade er anderledes end Ekstra Bladet. Her&Nu har for eksempel mange glade reportager om kongehuset. Men der er også plads til at lave ting med kant. Jeg tror sagtens, man kan omsætte meget af det uden problemer.«

Grænsen går ved det nørdede

Et eksempel på en undtagelse kunne dog være en artikel, Jan Körner skrev om statsrevisorernes kritik af, at de ikke kan kontrollere kongehusets brug af forsvarets midler.

»Det bliver nok lidt for nørdet og tungt,« siger han.

Jan Körner må af konkurrencehensyn kun skrive om kendte og kongelige til Her&Nu. Men det gælder kun de historier, Her&Nu ønsker at bringe.

»Hvis de siger nej, kan jeg jo afsætte dem til andre.«

Klar til kamp med Tæt På

Jan Körner starter på en Her&Nu-redaktion, hvor en række nøglemedarbejdere er skiftet til Karstens Rees nye ugebladsprojekt Tæt På.

Tror du, Her&Nu kan klare sig i kampen med Tæt På?

»Det er jeg sikker på. Det er jo et etableret blad med en stor læser- og køberskare. Men det bliver spændende at se, hvad Tæt På kan, og om de kommer til at kannibalisere på markedet eller udvide det. Det bliver nok mest det første.«

0 Kommentarer