Ekstra Bladet: Vi er midt i en overlevelseskamp

Ekstra Bladet er stadig en overskudsforretning, men med et hverdagsoplag på 74.128 i første halvår af 2010 tøver ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen ikke med at kalde det en kamp for overlevelse.

Ekstra Bladet er stadig en overskudsforretning, men med et hverdagsoplag på 74.128 i første halvår af 2010 tøver ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen ikke med at kalde det en kamp for overlevelse.

I den seneste udgave af fagbladet Journalisten siger Poul Madsen, at »enhver kan se, at Ekstra Bladet er i en overlevelseskamp«. Det uddyber han nu i Børsen. Bare i første halvår af 2010 faldt Ekstra Bladets oplag med 12 procent.
»Hvis vi ikke gør noget nu, hvor vi stadig tjener penge, så kan det blive meget svært at gøre noget om et eller to år, hvis oplagsfaldet skulle falde. Vi er midt i en overlevelseskamp. Jeg skal sikre denne virksomheds overlevelse på den lange bane, og det kræver voldsomme omstillinger,« siger Poul Madsen til Børsen. Derfor gennemførte han også en besparelsesrunde, som endte ud i fyringer og to dages strejke fra medarbejdernes side sidst i august. Samtidig blev billedbehandlingen flyttet til Bangladesh.

I forbindelse med fyringerne sagde Poul Madsen til fagbladet Journalisten at, »besparelserne var nødvendige, for salget af Ekstra Bladet havde aldrig været så nedadgående som nu«.

Poul Madsen siger til Børsen, at »Ekstra Bladet måske har slingret lidt mellem at ville for meget på en gang rent indholdsmæssigt«. Derfor prøver Ekstra Bladet at »gå tilbage til nogle dyder, der måske var i baggrunden i nogle år. Vi skal være mindre fladskæm og meget mere afslørende journalistik de kommende år.«

1 Kommentar

Luci Smith
22. SEPTEMBER 2010
Re: Ekstra Bladet: Vi er midt i en overlevelseskamp

Måske skulle man  overveje at droppe dem, der skriver  på bagsiden, der sidder inde? Og ligeledes Suzanne Bjerrehus? Og jeg orker heller ikke at læse om det, når Anni skal skrive sin fængselsdagbog.

 I øvrigt tror jeg, at tiden er løbet fra en del af de V og K løver og løvinder, som EB  bruger.

Det kan være en årsag til, at vi er nogen, der ikke gider at købe bladet så ofte i løssalg. Hvorfor skulle jeg betale for et blad, der betaler løn til folk, som jeg synes  enten er  dømte kriminelle eller blot usympatiske? Jeg vil også reagere på samme måde, hvis der var rockere, der skrev på bagsiden. Jeg kan ikke se forskel på dem.  

Folk behøver ikke at være rollemodeller efter en politisk korrektheds skema, men mange af bagside- skrivere er mig inderlig imod. Og det tæller, når man står med bladet i hånden i supermarkedet.

Håber at det lykkes med den overlevelseskamp, da jeg holder meget af Ekstra Bladet, som stadigvæk er min yndlings dansk avis på fotofronten men  er blevet, som Poul Madsen siger,  lidt for fladskærm og tv-sladder fikseret på det sidste. Og lidt for lidt den, der angriber magthaverne. Det er den rolle, som efter min mening,  ingen anden  dansk avis kan udfylde.