Ekstra Bladet undgår flere fyringer

Sparerunden på Ekstra Bladet er slut. Ud over de otte, som blev afskediget på sparerundens første dag, har syv bedt om frivillig fratrædelse. Dermed undgår avisen yderligere fyringer, fortæller tillidsmand: »Vi har kæmpet for at komme i mål uden yderligere fyringer – og det er lykkedes«

I dag er de sidste brikker faldet på plads i forhandlingerne mellem ledelse og tillidsfolk på Ekstra Bladet oven på den sparerunde, der blev meldt ud tidligere i august.

Dermed er sparerunden slut, fortæller avisens tillidsmand Anders Stoffer til Journalisten. Han er tilfreds med, at det er lykkedes at undgå yderligere fyringer end de i alt otte medarbejdere, der allerede blev afskediget samme dag, som sparerunden blev meldt ud.

»Jeg er utroligt ked af, at vi bliver 15 færre medarbejdere. Men samtidig glæder jeg mig selvfølgelig over, at der ikke er yderligere, der skal tvinges til at forlade deres arbejdsplads. Vi har kæmpet for at komme i mål uden yderligere fyringer – og det er lykkedes,« siger han.

Især seniormedarbejdere har bedt om frivillig fratrædelse 

Ekstra Bladet har skullet finde besparelser for i alt 22 millioner kroner i forbindelse med nedskæringerne i JP/Politikens Hus.

Allerede på sparerundens første dag blev det meldt ud, at avisen finder en del af besparelserne ved at fyre alle faste fotografer og layoutere. I alt er fire faste fotografer og fire faste layoutere blevet afskediget.

Derudover fortalte avisens chefredaktør Poul Madsen tidligere i dag til Mediawatch.dk, at to redaktører er blevet fyret som led i sparerunden.

Anders Stoffer fortæller, at det især er avisens seniormedarbejdere, der har bedt om frivillige fratrædelser.

»Det skaber nogle huller rundt omkring på redaktionerne. Chefredaktionen har varslet nogle omplaceringer af folk, for at vi kan få det hele til at gå op,« siger han og tilføjer:

»De næste par dage her skal de sidste frivillige fratrædelser skrives under. Og så er det ellers tilbage og koncentrere os om vores arbejde med de ændringer, der kommer, for at det her kunne lykkedes,« siger Anders Stoffer. 

Otte fyret på Politiken, tre på JP 

Besparelserne på Ekstra Bladet er en del af en større sparerunde i JP/Politikens Hus. Du kan få et overblik over den store sparerunde her.

På Politiken har sparerunden medført, at otte redaktionelle medarbejdere i morges blev afskediget. Dertil kommer 14, som har fået en frivillig fratrædelse.

Jyllands-Posten slipper med tre fyringer, mens 12 har fået en frivillig fratrædelse.

1 Kommentar

Lars Lindskov
29. AUGUST 2016
Dybt pinlig overskrift, når
Dybt pinlig overskrift, når man tænker på at EB har fyret min. 8 medarbejdere
Mere end skammeligt af vores eget fagblad - håber I på redaktionen kan få hjerterne tilbage på rette sted