Ekstra Bladet tættere på retssag

Den islandske bank Kaupthing har stævnet Ekstra Bladet for æreskrænkelser. Ifølge det norske Fagblad Journalisten ser det ikke ud til at lykkes Ekstra Bladet at indgå forlig.

Den islandske bank Kaupthing har stævnet Ekstra Bladet for æreskrænkelser. Ifølge det norske Fagblad Journalisten ser det ikke ud til at lykkes Ekstra Bladet at indgå forlig.

Siden Kaupthing lagde sag an, har chefredaktør Bent Falbert forsøgt at indgå et forlig. Mest af alt fordi sagsomkostningerne er langt højere i Storbritannien. Det er ikke, fordi han mener, at avisen har en dårlig sag.

»Det er vældig dyrt at føre sag i England. Jeg prøver at få et forlig af presseøkonomiske grunde, men det går ikke så godt,« siger Bent Falbert til det norske Journalisten. Han venter, at der kommer en afklaring i løbet af en måned.

»Det er skræmmende, hvis man kan blive sagsøgt i hvilket som helst land, når man skriver på engelsk, så kan man jo blive sagsøgt i Australien eller hvor som helst i verden,« tilføjer Bent Falbert.

Ekstra Bladet risikerer en regning på et tocifret millionbeløb alene i sagsomkostninger, selv hvis avisen vinder den sag, som den islandske bank har anlagt ved en domstol i London.

Kaupthing lagde sag an mod Ekstra Bladet, efter at avisen havde oversat en række artikler om den islandske økonomi til engelsk og lagt dem på sin hjemmeside. I artiklerne blev banken anklaget for blandt andet skattesnyderi. Islændingene har også indgivet klage til Pressenævnet uden held, inden de rejste sagen for en britisk ret.

Kaupthings advokater mener, at artiklerne er stærkt injurierende, og fordi artiklerne er skrevet på engelsk, mener Kaupthing, at injurierne er foregået i England.

1 Kommentar

Lars Andersen
9. JANUAR 2008
Hvis ikke I kan skrive en

Hvis ikke I kan skrive en simpel historie, så den er til at forstå, hvorfor så ikke bare linke til den originale (og bedre) artikel i stedet: http://www.journalisten.no/story/50324

Selv i dag kan de fleste journalister vel læse norsk.