Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:47 26.08.2022 Anna Sol Jørgensen

Ekstra Bladet slipper for kritik efter klage fra Sahra-Josephine Hjorths virksomhed

Ekstra Bladet slipper for kritik efter klage fra Sahra-Josephine Hjorths virksomhed

Pressenævnet har lagt vægt på, at spørgsmålene hovedsageligt kunne besvares uden dokumentation, og at virksomheden faktisk nåede at svare inden for tidsfristen. Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Ekstra Bladet får ikke kritik for at have givet iværksætter Sahra-Josephine Hjorth, direktør for virksomheden CanopyLab, tre timer til at svare på 22 spørgsmål.

Det fremgår af en kendelse fra Pressenævnet.

Sahra-Josephine Hjorth har i et indlæg hos siden Bootstrapping kritiseret Ekstra Bladet for kun at give hende 2,5 time til at svare skriftligt på en lang række spørgsmål om virksomheden, der gennem de seneste måneder er blevet gennemgået minutiøst af danske medier.

På trods af, at virksomheden fremsendte et skriftligt svar inden for tidsrammen, fik det virksomheden til at klage over fristen, som Pressenævnet dog mener var inden for skiven.

”Nævnet lagde blandt andet vægt på, at spørgsmålene, som virksomheden fik en frist på godt tre timer til at svare på, var af en karakter, så spørgsmålene hovedsageligt kunne besvares uden at blive ledsaget af dokumentation, samt at virksomhedens svar var medtaget i artiklen,” skriver Pressenævnet i kendelsen.

Journalist på Ekstra Bladet Per Mathiesen, der har afdækket flere forhold omkring Sahra-Josephine Hjorth og CanopyLab, har tidligere sagt til Journalisten, at han mente at have en udmærket sag i forhold til Pressenævnet.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder