Ekstra Bladet skal igennem fyringer

Chefredaktør Poul Madsen bekræfter, at han bliver nødt til at fyre medarbejdere for at imødekomme sparekravene fra faldende oplag og indtægter.

Chefredaktør Poul Madsen bekræfter, at han bliver nødt til at fyre medarbejdere for at imødekomme sparekravene fra faldende oplag og indtægter.

Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, bekræfter over for Børsen, at der er fyringer på vej på formiddagsavisen.

Selv om Ekstra Bladet havde et overskud på 80 millioner kroner sidste år, er avisens oplag sivet stille og rolig gennem flere år, og annoncekronerne bliver færre.

»Enhver kan sige sig selv, at når vi taber 6.000 i oplag hvert år tre år i træk, så bliver vi nødt til at spare,« siger Poul Madsen til Børsen.

Tillidsrepræsentant Lars Werge vidste godt, der var sparekrav på vej, men det overrasker ham, at det bliver i form af fyringer.

»Vi har på nogle såkaldte "folkemøder" fået at vide, at de gode tider er ved at være slut, og at de kan se et underskud i horisonten, hvis avisen fortsætter som hidtil. Men jeg har opfattet, at man ville løse det ved at begrænse eksempelvis vores ferie og orlov,« siger han til Børsen.

»Det er ikke blevet besluttet endnu. Det kan være, at Poul Madsen har en hensigt om det, men i samarbejdsånden er det noget, han skal forhandle igennem med tillidsfolkene på Ekstra Bladet,« siger Lars Werge til Ritzau. 

Børsen mener at vide, at fyringsrunden kan ramme helt op til 20-25 procent af avisens redaktion. Det vil Poul Madsen dog ikke bekræfte, men kommer i stedet med den mere beherskede udmelding, at redaktionens 110 medarbejdere vil være under 100 inden for to år.

 

0 Kommentarer