Salg

Ekstra Bladet opsiger fem medarbejdere

De nedlagte stillinger skal ikke ses som et led i en spareplan, men som en nødvendig omorganisering, siger kommerciel direktør på Ekstra Bladet Signe Skarequist

Ekstra Bladet har bebudet en omstrukturering af deres afdeling for abonnementssalg, og det betyder, at fem stillinger er blevet nedlagt.

Det fik de berørte medarbejdere at vide i går, onsdag.

Det drejer sig blandt andet om abonnementsdirektøren og en salgschef, som sammen med tre andre medarbejdere er blevet opsagt og ikke længere får deres daglige gang i JP/Politikens Hus.

Ifølge Ekstra Bladets kommercielle direktør, Signe Skarequist, er omorganiseringen nødvendig, hvis man skal nå målene for abonnementssalg til Ekstra Bladet+.

”Hvis vi skal nå vores ambitiøse mål på Ekstra Bladet+, så skal vi have et 100 procent digital dedikeret fokus i en ny konstellation, hvor produkt, salg og teknologi smelter sammen,” siger Signe Skarequist.

Handler det her om, at der ikke er blevet solgt nok abonnementer til Ekstra Bladet+?

”Vi har faktisk over det seneste halvandet år haft en rigtig flot udvikling i vores abonnementsbase, og vi er for nuværende på det højeste niveau, vi nogensinde har været. Men det er ikke højt nok. Det er ikke på det niveau, vi har budgetteret med. Der skal mere fart på, og det er derfor, vi går ind og laver denne ændring.”

Ikke en spareøvelse

En anden del af omorganiseringen er, at alt ansvaret for printavisen med annoncesalg og indholdssalg bliver samlet et sted, hvilket det ikke var før.

Ifølge Signe Skarequist er de fem medarbejdere blevet opsagt, fordi de ikke besidder de kompetencer, der skal til, i det fremtidige setup.

Men hun understreger, at det ikke er en spareøvelse.

”Det betyder, at vi selvfølgelig vil ansætte i nye funktioner, hvor det giver mening for at styrke vores digitale indholdssalg og sikre bedst mulig rentabilitet af avisen.”

Så der kommer nye ansættelser, som skal hjælpe salget endnu mere på vej?

”Det er helt klart planen, men den endelige organisering er ikke på plads endnu. Vi er midt i strategilægningen lige nu, og den endelige organisering vil derfor først være på plads i forbindelse med strategifærdiggørelsen. Men en ting er sikkert, og det er, at Ekstra Bladet+ er et indsatsområde, hvor vi kommer til at lægge mange gode kræfter,” siger Signe Skarequist.

Hun forventer, at den endelige organisering af Ekstra Bladet vil komme på plads over de kommende måneder.

0 Kommentarer