Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
12:24 24.08.2022 Jakob Albrecht

Ekstra Bladet og DR: Vi var for ukritiske over for Simon Spies

Ekstra Bladet og DR: Vi var for ukritiske over for Simon Spies

DR og Ekstra Bladet erkender svigt i Spies-dækning. Juncker-Jensen/Ritzau Scanpix

Ekstra Bladet og DR behandlede den populære rejsekonge Simon Spies alt for ukritisk og levede dermed ikke op til deres ansvar.

Det erkender Ekstra Bladet og DR over for TV 2.

I DR’s dokumentar fortæller tidligere ansatte hos Simon Spies om seksuelle krænkelser, vold og magtanvendelse mod dem. Dengang piger, som blev døbt ”morgenbolledamer”.

Nu skriver chefredaktør i DR Nyheder Thomas Falbe i en mail til ’Go’ Aften Live’, at DR dengang for 40-50 år siden burde have anlagt en ”langt mere kritisk vinkling på Simon Spies”:

”Alt andet lige var det primært ugebladene og formiddagspressen, der drev den ukritiske forherligelse af Simon Spies, men det var ligeledes klart, at DR ikke burde have inviteret Simon Spies ind i underholdningsprogrammer. Heller ikke i 1970’erne,” skriver Thomas Falbe.

Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Knud Brix, erkender over for TV 2, at de kritiske spørgsmål fyldte for lidt.

”Når der kommer en stor, karismatisk personlighed, som bjergtager hele befolkningen, skal vi huske at stille nogle kritiske spørgsmål. Det må være læren af det,” forklarer han.

SENESTE NYT

Flere nyheder