Ekstra Bladet laver dansk svar på YouTube

Om tre uger får brugerne af Ekstra Bladets hjemmeside Nationen! mulighed for at lægge deres egne videoklip og billeder ud på siden.

Om tre uger får brugerne af Ekstra Bladets hjemmeside Nationen! mulighed for at lægge deres egne videoklip og billeder ud på siden.

»Det bliver Danmarks svar på YouTube,« siger chefredaktør Poul Madsen. Han ser det som en moderne udbygning af avisernes læserbrevspalte – nu med blogs, debatter, kommentarer, videoklip og fotos.

På samme måde, som der i dag er videoklip på Ekstrabladet.dk i et bånd på midten af siden, vil der være et bånd med videoer på Nationen! med brugernes egne optagelser. Inden klippene bliver lagt ud, vil de dog blive set igennem for blandt andet at undgå krænkelser af ophavsretten, fortæller Poul Madsen.

»Ligesom der sidder en blogmaster eller blogmamma, vil der også her være en, der ser tingene igennem, inden de bliver lagt ud,« siger Madsen.

Ekstra Bladet har høstet gode erfaringer med at inddrage brugerne i journalistikken. For eksempel begyndte en søndagsforside om danskere, der får tæv på arbejde, med, at en bruger fortalte om, at han var blevet udsat for vold på jobbet inde på Nationen! Da Ekstra Bladets journalister efterlyste personer på Nationen! med tilsvarende oplevelser, var der omkring 350 læsere, som vendte tilbage og gerne ville fortælle deres historie.

»Vores mål på Nationen! er, at journalisterne skal sidde klar til at hjælpe folk videre gennem systemet,« siger Poul Madsen.

Han oplyser, at Nationen! har omkring 50.000 tilmeldte brugere.

0 Kommentarer