Ekstra Bladet købte stjålne Brønderslev-fotos

B.T. sagde nej tak, men Ekstra Bladet købte billeder, der var stjålet fra familien i Brønderslev-sagen. Men det kan være okay, vurderer medieekspert.

B.T. sagde nej tak, men Ekstra Bladet købte billeder, der var stjålet fra familien i Brønderslev-sagen. Men det kan være okay, vurderer medieekspert.

Den 1. juni bragte Ekstra Bladet og ekstrabladet.dk billeder fra det hjem i Brønderslev, hvor et forældrepar i årevis terroriserede sine børn. Billederne var stjålet fra familiens hus i Brønderslev, skriver fagbladet Journalisten.

De 15 billeder, som Ekstra Bladet bragte under overskriften “Brønderslev-familiens fotoalbum”, blev fundet i familiens hjem på en USB-stick. Ad omveje kom de i hænderne på kilden KS, der i første omgang prøvede at sælge billederne til B.T. for 15.000 kroner. Avisen sagde nej tak.

»Vores vurdering i dette tilfælde var, at de bemeldte USB-sticks efter al sandsynlighed var tilvejebragt på ulovlig vis, og at historien ikke var væsentlig nok til, at vi på den baggrund ville bruge dem,« siger chefredaktør for B.T. Olav Skaaning Andersen til Journalisten.

KS tilbød derefter billederne til Ekstra Bladet, der ifølge Journalistens oplysninger købte dem til en lidt lavere pris.

Hjemmets ejer, Jens Poulsen fra ATJ Ejendomme og Byg, mener, at Ekstra Bladet har bragt hælervarer.

»Jeg havde givet naboen lov til at gå ind og hente brænde på grunden. Han tog en kammerat med. Det er kammeraten, der finder USB-stikkene og tager dem. Det er rent tyveri,« mener Jens Poulsen, der har konfronteret personen, der solgte billederne videre.

»Han har tilstået og undskyldt. Det er en ren tilståelsessag,« fortæller Jens Poulsen, der dog ikke vil gå videre med sagen.

Ifølge artiklen i Ekstra Bladet er billederne skaffet ved, at en kammerat til Ekstra Bladets kilde inden nedrivningen af huset gik ind for at se, om der var noget, “der var værd at købe”. Han fik øje på de to USB-nøgler i et åbent køkkenskab. Dem giver han videre til KS, der så kontakter Ekstra Bladet.

»Jeg har ingen oplysninger om, at billederne er stjålet. Jeg så godt påstanden, men det beviser jo ikke noget. Vi har købt billederne på normal vis,« lyder det fra Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet

Men selv om billederne skulle være stjålet, kan det være okay at bringe dem i avisen, vurderer Søren Sandfeldt Jakobsen, lektor i mediejura på Copenhagen Business School.

»Det er jo en sag med meget stor samfundsmæssig interesse, hvor billederne kan vise det, hele sagen handler om – nemlig den måde, familien boede på. Og derfor er mit bud, at det var i orden, at Ekstra Bladet bragte billederne,« siger han til fagbladet Journalisten.

2 Kommentarer

Erik Haaest
20. JUNI 2011
Re: Ekstra Bladet købte stjålne Brønderslev-fotos

Nogle køber stjålne Brønderslev-fotos. Nogen sagde nej - fordi de fandt varerne for dyre.
Nogle køber stjålne glimt af kendte folk  
Nogle køber sig lånt tid for at trække folkets dom i langdrag. (Måske endda ud over november 2011)
Nogle køber sig aflad for deres store eller små forbrydelser mod deres medmennesker.
Nogle køber sig 'venner' på facebook, fordi de ikke evner at få Rigtige Venner.
Nogle køber sig indsigt i royale menneskers måde at udnytte deres længst falmede noblesse på
Nogle køber sig indflydelse.
Nogle køber sig skønhed i dåser og tuber.
Nogle køber sig reklame for at promovere deres varer - eller sig selv.
Nogle køber sex hos gadens løse fugle, fordi de forveksler det med kærlighed.
Nogle køber sig gigolo-ungdom i sengen, og tror, de ser yngre ud med ung ledager ved receptioner..
Nogle køber sig storhed ved at nedgøre andre (ingen nævnt - ingen glemt) 
Nogle køber - nogle sælger.
Alle glemmer, at der kun findes to slags rige folk:
De, der stjal værdier fra andre - og dem, der arvede de penge, som var tjent på at stjæle fra andre.
Jeg prøver at sælge budskabet om, at vi alle lever i et samfund i moralsk opløsning.

Martin Pedersen
15. JUNI 2011
Re: Ekstra Bladet købte stjålne Brønderslev-fotos

"Meget stor samfundsmæssig interesse". Hmm.

 Humlen er jo, at hvis Pressenævnet finder det ulovligt, vil der blive udtalt en kritik om et par måneder, som ingen rigtig lægger mærke til, men Ekstra Bladet vil stadig have solgt fedt på det.

 - Martin Pedersen 

http://kavlingen.blogspot.com/