Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:55 28.09.2022 Sebastian Goos

Ekstra Bladet-journalister får Fjæsing-prisen

Ekstra Bladet-journalister får Fjæsing-prisen

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Vinderne af årets Fjæsing-pris er journalisterne James Kristoffer Miles og Bertil Fruelund fra Ekstra Bladet.

Det oplyser Folketingets Presseloge til Journalisten.

Prisen uddeles hvert år af Folketingets journalister til bemærkelsesværdig politisk journalistik, som politikerne i overført betydning kan stikke sig på.

Ekstra Bladet-journalisterne modtager prisen for deres afdækning af fødevareminister Rasmus Prehns bilagsrod, lyder det i en pressemeddelelse fra Folketingets Presseloge:

”De to journalister har gravet frem, at Rasmus Prehn har skrevet den nordjyske journalist Søren Wormslevs navn på et bilag fra en middag på den italienske christianshavnerrestaurant Undici i juni 2020, der blev betalt af Prehns ministerium. Der var ét meget væsentligt problem ved den øvelse: Wormslev havde aldrig spist middag med ministeren,” lyder begrundelsen.

Presselogen fremhæver blandt andet et højdepunkt i det spiddende interview, hvor ministeren bliver spurgt ind til, om navnet er skrevet på regningen for at skjule, hvem han faktisk har spist med:

”Nej. Det er simpelthen en fejl, jeg ikke forstår, hvordan er sket. En hjerneprut eller hvad sådan noget hedder,” svarer ministeren.

Traditionen tro modtager de to journalister en flaske Nordsø Bitter til deling. Derudover modtager de også en flaske vin hver.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder