Ekstra Bladet i håndgemæng for et billede

Ekstra Bladets fotografer endte i et mindre slagsmål, da de ville tage et billede af en gældstynget modeekspert. Formand for pressefotograferne kan ikke se noget galt i situationen.

Ekstra Bladets fotografer endte i et mindre slagsmål, da de ville tage et billede af en gældstynget modeekspert. Formand for pressefotograferne kan ikke se noget galt i situationen.

Da Ekstra Bladet i onsdags var på besøg hos modeeksperten Uffe Buchard, udviklede det sig til håndgemæng mellem avisens fotografer og Uffe Buchars kæreste. Det fremgår af denne video på EkstraBladet.dk.

Ekstra bladet forsøgte at få en kommentar til sine historier om Uffe Buchards gæld. Ifølge avisen har modeeksperten adskillige ubetalte kreditorer og har snydt samarbejdspartnere for penge. Derfor opsøgte de Uffe Buchard på hans adresse på Gammel Strand i København, og det dramatiske optrin endte med, at en af Ekstra Bladets fotografer holdte Uffe Buchards kæreste op i mod en mur, mens han prøvede at tage sine billeder.

Lars Lindskov, formand for Pressefotografforbundet, kan ikke se noget galt i fotografernes opførsel.

»Det ser voldsomt ud, men videoen er jo klippet sammen. Det er svært at vurdere i hvilken rækkefølge tingene er foregået. Men jeg vil da sige, at jeg ikke er voldsomt provokeret af klippet,« siger Lars Lindskov til Journalisten.dk

Han medgiver, at der ser ud som om, Ekstra Bladets fotograf tvinger Uffe Buchards kæreste op i mod en mur, mens han prøver at tage et billede af modeeksperten. Ekstra Bladet selv udlægger det sådan, at Uffe Buchard og hans kæreste overfaldt deres fotografer. Og af videoen fremgår det da også, at kæresten skubber til Ekstra Bladets videofotograf.

»De prøver at undgå at blive fotograferet. Man kan vurdere om historien er alvorlig nok til at komme i håndgemæng på åben gade over. Og det synes jeg personligt ikke den er. Men Ekstra Bladet er selvfølgelig fri til at vælge sin egen redaktionelle linje,« mener Lars Lindskov.

Er det i orden at holde en mand op mod en væg for at få sit billede?

»Man kan spørge på en anden måde: Hvorfor skal en anden mand forhindre en fotograf i at tage sine billeder på åben gade? Sådan som jeg forstår det, så prøver de at forhindre fotograferne i at arbejde. Og som udgangspunkt synes jeg altid man skal passe sit arbejde som fotograf. Men som sagt, man kan diskutere om historien er så vigtig, at man havner i håndgemæng.«

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Uffe Buchard.

17 Kommentarer

Heine Jørgensen
16. JUNI 2011
Siden hvornår er det blevet forbudt at opsøge kilderne?

Modsat Ekstra Bladet mener redaktionen på Journalisten.dk åbenbart ikke, at det er en 'farbar vej' at tale med kilderne, inden de hænger dem til tørre?

 Det fremgår i hvert fald hverken af artiklen - eller af den viden, jeg har - at Ekstra Bladet er blevet kontaktet for en kommentar til en artikel, der hænger både journalist og fotograf (og medie) ud?

 Anyway. Tillad mig at forklare: 

 At Uffe Buchard har en dårlig sag burde være uden for enhver diskussion. Og han (og hans kæreste) bidrager kun negativt til at skabe røgslør og en helt andet fokus end 'sandheden' i den her historie. 

Manden gemmer sig for at slippe for at sige noget - en mand, der ellers lever fedt af offentlighedens opmærksomhed. Men når det brænder på, lukker han af og spiller kostbar.

Fint - det er alles ret ikke at ville sige noget. Men det er fandeme (pardon my French) også pressens pligt og ret at forsøge at få manden i tale på de måder, der også kan indebære at gå uden om spindoktorer, telefoner og andre filtre, som kendte og deres lige gerne sætter ind foran sig i slige sager.

Journalisten og fotografen opsøgte derfor - helt i overensstemmelse med ovenstående mantra - Uffe & Co. på offentligt vej. Og Uffe og ikke mindst hans kæreste (over)reagerede i en grad, der fortjener den omtale, konfrontationen har fået.

At journalister og Journalisten.dk ikke mener, at man skal lette den dertil indrettede og opsøge kilder ude i virkeligheden, siger derfor mere om dem end om Ekstra Bladet.

@ Uffe Elbæk: Hvis bøsser og lesbiske ikke kan klare at blive omtalt i det lys, de kaster på sig selv, så skru ned for håndled og andre stereotyper. Man bliver omtalt, som man opfører sig - længere er den ikke. Homo, straight, hundeelsker. Bare kom frisk. Men al snak om homofobi er simpelthen så gammeldags og dumt, at det rækker ud over min fatteevne, at du vil lægge navn til sådan noget bavl! Og jeg ved, hvad jeg taler om. Uffe ,-) 

Jakob Andresen
14. JUNI 2011
Re: Ekstra Bladet i håndgemæng for et billede

Nu vi er i gang med forklaringerne, vil du så ikke svare mig på følgende:

1. Hvorfor er det relevant, at Jens Løkke er 16 år yngre end Uffe Buchard?

2. Har Jens Løkke tidligere omtalt sig selv som Uffe Buchards "boytoy"?

Jan Körner
14. JUNI 2011
Re: Ekstra Bladet i håndgemæng for et billede
Kommentaren var selvfølgelig rettet mod Lars, der jo er den, der mener, det er udtryk for homofobi
Jan Körner
14. JUNI 2011
Re: Ekstra Bladet i håndgemæng for et billede
Ro på, kære Bo. Ordet modebøsse dækker ikke over homofobi fra Ekstra Bladets side. Det samme gør sig gældende for udtrykket flagrende type, der var ganske dækkende for Jens Løkkes angreb på den væsentligt tungere Anthon Unger. Tillad mig at oplyse om, at Uffe Buchard i flere interviews har omtalt sig selv som modebøsse. Så i virkeligheden er du nedladende overfor Uffe ved at påstå, at hans eget udtryk er udtryk for homofobi. Såmænd. Ekstra Bladet viderebragte blot den titel, han har givet sig selv.
Uffe Elbæk
14. JUNI 2011
Re: Ekstra Bladet i håndgemæng for et billede

Man kan mene, hvad man vil om Uffe Buchard og mandens aktuelle økonomisag. Og det gør folk uden tvivl også. Men hold da op for en presseetik - eller mangel på samme - denne her historie er udtryk for. En ting er hele optrinnet uden for mandens privatadresse - how low can you go? Noget andet er den (homofobiske) tone der er i selve artiklen.

Hvorfor er der ingen i det journalistisk miljø der på fagets vegne reagerer? Jeg skrev selv vedlagte blogtekst på homo-magasinet Out and Abouts hjemmeside for et par dage siden...men det var før jeg var blevet gjort bekendt med ovennævnte artikel i Ekstrabladet. For ellers havde jeg selvfølgelig også brugt denne artikel som endnu et eksempel på homofobisk journalistik i Danmark.

Og her er linket til min blog: http://www.outandabout.dk/visblog.asp?id=12 

Flere