Overbelastning

Ekstra Bladet gik ned – ”sindssygt frustrerende” for medarbejderne

Ekstra Bladets ledelse understreger, at det selvfølgelig ikke må ske

For tredje gang på lidt over et år kunne Ekstra Bladets servere ikke klare presset, da danskere i søndags søgte nyhedsopdateringer om skyderiet i Fields.

Det samme skete i forbindelse med Sidney Lees dødsfald tidligere på året, og før det med fodboldspiller Christian Eriksens kollaps i Parken under EM-slutrunden sidste sommer.

”Det har skabt frustration, for målsætningen er, at vi skal være de største og mest synlige i de her situationer, og det er vi bare ikke,” siger tillidsrepræsentant Jimmi Willemoes om stemningen blandt medarbejderne.

For det første er det problematisk, at brugerne ikke kan komme ind på sitet. Og dernæst er det frustrerende at arbejde for ingenting, siger han:

”Kollegaerne arbejdede på højtryk og gjorde, hvad de skulle gøre. Og der var det sindssygt frustrerende for dem, at de ikke kunne udkomme med det, de arbejdede på,” fortsætter Jimmi Willemoes.

Vil udvide serverkapacitet

Ifølge ham havde Ekstra Bladet en omfattende dækning, hvor en masse folk var sendt i marken.

”Der var bare ikke noget at gøre. Det virkede lidt demotiverende og frustrerende for kollegaerne, og jeg har snakket med rigtig mange, som har følt det sådan,” siger Jimmi Willemoes, der også tilføjer, at ledelsen må være lige så frustreret.

Journalisten har forsøgt at få et interview med kommerciel direktør Signe Skarequist, men det har endnu ikke været muligt.

Til MediaWatch siger hun i dag, at det selvfølgelig ikke må ske. Og giver et løfte til brugerne ved fremtidige breaking-situationer:

”Som konsekvens af endnu større efterspørgsel søndag aften har vi nu øget vores serverkapacitet så markant, at vi til hver en tid vil kunne honorere danskernes nyhedsappetit – også i ekstreme situationer,” lyder det.

Og det er på tide, siger Jimmi Willemoes:

”Det skete, da Christian Eriksen faldt om, og så var der lang tid, hvor der ikke skete noget, så vi troede, at alt var godt. Så døde Sidney Lee, hvor det så skete igen. Og så tænkte vi: Så må der gøres noget. Og så sker det her. Hvad man så har gjort i mellemtiden har jeg ikke fået en redegørelse om endnu, men det har ikke været tilstrækkeligt,” siger han.

Noget tyder også på, at nedbruddet gik ud over trafikken til Ekstra Bladets hjemmeside i søndags. Ifølge Danske Mediers trafikmåling så trafikken i form af sidevisninger og brugertal sådan ud for de største medier i søndags:

Sidevisninger:

  1. B.T. (inklusiv app): 24.654.562
  2. EB.dk (inklusiv app): 19.826.173
  3. TV2.dk (uden apptrafik): 14.771.767
  4. DR.dk (uden apptrafik): 7.213.378
  5. Berlingske (inklusiv app): 2.356.388

Besøg:

  1. TV2.dk (uden apptrafik): 3.774.310
  2. B.T. (inklusiv app): 3.278.015
  3. EB.dk (inklusiv app): 2.815.438
  4. DR.dk (uden apptrafik): 1.689.958
  5. Berlingske (inklusiv app): 645.900

Tidligere har journalisterne på Sjællandske Medier oplevet, at deres site gik i sort på en stor aften for dem – nemlig under kommunalvalget i november.

0 Kommentarer