Ekstra Bladet fjerner tyveri-klip

Ekstra Bladet fjerner nu et overvågningsklip fra en butik, der bliver bestjålet af bl.a. et 8-årigt barn. Chefredaktør Poul Madsen troede fejlagtigt, at tyvenes ansigter var maskerede. »Nu vil jeg gå ind og fjerne klippet så,« siger han til Journalisten

I påsken sidste år blev butiksejer John Brochmann udsat for tyveri i sin butik på Falster. Men han fangede tyvene på overvågningskameraet.

Kort efter blev gerningsmændene fanget, og de fik en bøde på 2.500 kroner.

Men den straf var for mild, mener John Brochmann. Derfor gik han til lokale medier og fortalte historien. Da Ekstra Bladet efterfølgende kontaktede ham, gav han dem optagelserne fra overvågningskameraet. De er blevet lagt på Ekstrabladet.dk.

Men i forgårs kunne Metroxpress fortælle, at John Brochmann har fået en bøde på 5.000 kroner af Datatilsynet for at videregive optagelserne.

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, undrer sig over, at Datatilsynet ikke har taget kontakt til Ekstra Bladet – der jo har bragt videoen. Men han erkender over for Journalisten, at avisen ikke burde have bragt klippet uden at sløre tyvenes ansigter.

»Jeg vil gå ind og fjerne klippet så«

Da Journalisten kontakter ham i dag, tror han fejlagtigt, at Ekstra Bladet fra start har maskeret tyvene.

»Det blev bragt som en illustration på hans vrede. Vi bragte et billede, hvor alle de involverede er maskerede,« siger han og fortsætter:

»Ingen kan genkende dem. Det er historien om en mand, der forsøger at stoppe indbrudstyve. Vi kommer ikke til at fjerne noget af det her.«

Mens vi snakker, har jeg prøvet at google lidt. Jeg har fundet en video på jeres hjemmeside, der hedder ”TV: Her arbejder 8-årig som hærdet tyv”, hvor tyvene ikke er maskerede..

»Det er ikke meningen. Nu vil jeg gå ind og fjerne klippet så. Det, der skal ligge, er et videograb, hvor de er maskerede. Jeg troede, det var fjernet,« siger Poul Madsen.

Han fastholder, at med maskering er der ikke noget galt i at bringe materiale fra overvågningsvideoen.

»Butiksejeren var frustreret over, at politiet ikke gør mere ved de sager. En af pointerne er, at en otte-årig pige er ved at blive oplært som tyv,« siger Poul Madsen.

2 Kommentarer

Niels Riis Ebbesen
1. FEBRUAR 2014
Tja… helt objektivt, så burde
Tja… helt objektivt, så burde det ha' været Ekstrabladet som havde fået bøden, det er jo dem der har offentliggjort overvågningsbillederne, men Datatilsynet har godt været klar over, at de ville stå overfor en slagkraftig modstander, hvis de skulle slæbe Ekstrabladet i retten, og så var det jo mere overkommeligt, at gå efter den lille butiksejer, som er den svageste part.

Jeg er i øvrigt meget enig med Jens Frandsen, mediestøtten er en politisk genistreg, for med den er det lykkedes for politikerne, at forvandle alle danske medier til en flok tandløse skødehunde, der blot logrer med halen og venter på den næste godbid - udbetaling af støttekroner.

Med venlig hilsen
Niels Riis Ebbesen
Jens Frandsen
1. FEBRUAR 2014
Vi andre undrer os så over,
Vi andre undrer os så over, at Ekstra Bladet ikke også har fået en bøde. Eller i Ekstra Bladets tilfælde som minimum blev trukket i mediestøtten, som den tidligere så bidske vagthund i stigende grad er blevet afhængig af.