Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:38 29.08.2022 Anna Sol Jørgensen

Ekstra Bladet får kritik for billede til artikel om ’druk-seminar’ i byråd

Pressenævnet udtaler kritik af Ekstra Bladet for at have brugt et billede af tre politikere fra et parti til en artikel om et seminar i Fredensborg byråd.

Det fremgår af en kendelse fra Pressenævnet.

Under overskriften ’Kommunalt druk-seminar: 230 genstande på få timer’ beskrev Ekstra Bladet, at der til et seminar med 27 deltagere i Fredensborg byråd var blevet indkøbt 230 genstande alkohol for knap 15.000 kroner. Alkoholen blev indtaget over et tidsrum på omkring fire timer. Ifølge Bent Greve, professor ved Samfundsvidenskab og Erhverv på RUC, overskrider det, hvad man kan få betalt på skatteborgernes regning.

Artiklen var illustreret med et billede med tre politikere fra et parti, der efterfølgende klagede til Pressenævnet over, at billedet rettede en særlig kritik mod dem. Det giver Pressenævnet dem ret i.

”Pressenævnet fandt, at brugen af billedet kunne efterlade læseren med det indtryk, at omtalen alene eller i særlig grad angik de tre klagere. Nævnet udtalte derfor kritik af Ekstra Bladet for at bruge billedet i den misvisende og krænkende sammenhæng,” står der i kendelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder