Ekstra Bladet får kritik for utilstrækkelig forelæggelse af Pressenævnet

Ekstra Bladet levede ikke op til ordentlig presseskik i artikler om rådgiver til den tidligere James Bond-skuespiller Roger Moores enke

Fire artikler bragt sidste sommer i Ekstra Bladet om advokat Per Troen, der har været rådgiver for Roger Moores enke, Kiki Tholstrup, har været bragt for Pressenævnet og udløst kritik til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladets artikler handlede blandt andet om, hvorvidt den ældre og velhavende Kiki Tholstrup er blevet økonomisk udnyttet og tildelt en økonomisk værge i Monaco.

Men på to punkter har Ekstra Bladet ifølge Pressenævnets kendelse handlet i strid med god presseskik:

Dels har avisen skrevet, at Per Troen har fået et Rolex-ur i gave af sin klient, hvilket han selv bestrider. Ifølge Pressenævnet har Ekstra Bladet ikke den nødvendige dokumentation til at kunne det.

Dels udtaler Pressenævnet kritik af Ekstra Bladet for ’utilstrækkelig forelæggelse’.

Ifølge kendelsen forsøgte Ekstra Bladet ellers flere gange at ringe og forelægge kritikken, men telefonen ringede ud uden at gå på svarer, ligesom der ikke blev svaret på avisens henvendelser via mail og sms.

I kendelsen noterer Pressenævnet, at ’det som udgangspunkt er mediets ansvar at dokumentere, at der er udvist tilstrækkelig ihærdighed for at opnå kontakt til den, omtalen vedrører’, og her er forgæves telefonopkald ifølge kendelsen ikke tilstrækkelige.

Desuden skriver nævnet, at Ekstra Bladets første henvendelse via mail ikke angav en svarfrist eller nærmere angav den kritiske vinkel om Per Troen, og dermed fik han ikke ’på et fyldestgørende grundlag’ og inden for ’rimelig tid’ mulighed for at reagere på henvendelsen.

”Nævnet udtaler derfor kritik af Ekstra Bladets forelæggelse,” lyder det i kendelsen.

Per Troen har klaget til Pressenævnet over en række andre forhold ved de fire artikler, blandt andet også om der var dækning for rubrikkerne, ligesom han har bedt om at få oplysninger i online-artiklerne slettet. Denne del af klagen har Pressenævnet ikke imødekommet.

0 Kommentarer

Læs også

Tine Johansen

DJ kritiserer kendelse fra Pressenævnet: Åbner en ladeport for dømte

28. APRIL 2020
<span class=Efter kritik i pressenævnet: Scener fra bisættelse ændres, men forbliver i omstridt dokumentar">

Efter kritik i Pressenævnet: Scener fra bisættelse ændres, men forbliver i omstridt dokumentar

02. OKTOBER 2020