Ekstra Bladet beklager holdningspræget artikel om DR

Ekstra Bladets artikel 'Mareridt i DR: Hvem skal stemmes ud?' fik tirsdag kritik på Twitter for at være holdningspræget. Artiklen blev efterfølgende slettet, og Poul Madsen henviste kritikere til journalisten bag. »Der var mange bolde i luften,« forklarer chefredaktør Karen Bro

Da Ekstra Bladet tirsdag offentliggjorde artiklen 'Mareridt i DR: Hvem skal stemmes ud?' som optakt til fyringsrunden i DR onsdag, fik artiklen kritik for at være påvirket af journalistens egen holdning til DR's afskedigelser.

Artiklen blev afsluttet på følgende måde:

Blandt andre radiovært Esben Bjerre påpegede på Twitter artiklens afslutning som journalistens egen holdning. Han skrev derfor til Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen for at få afklaret, om artiklen var journalistik.

Til det svarede Poul Madsen kort: ”Spørg Helle, men jeg læser det også som dig!”

Kort efter blev artiklen uden nærmere forklaring slettet fra eb.dk.

»Det er Helle selv, som har slettet artiklen. Hun syntes ikke, at den var god nok, fordi den baserede sig på anonyme kilder. Som jeg forstår det på hende, så synes hun selv, at det kom til at fremstå som hendes egen holdning, og derfor blev artiklen slettet,« forklarer chefredaktør Karen Bro i dag om artiklen.

Journalisten har forsøgt at få en kommentar fra journalist Helle Kastholm, som har skrevet artiklen. Hun har dog ikke ønsket at kommentere sagen.

»Vi har normalt en procedure om, at sådan noget skal fanges i den redaktionelle proces. Det eneste, jeg kan sige, er, at der var mange bolde i luften. Når man har så stor en produktion som vores, så er der ting, som smutter, når det går stærkt,« siger Karen Bro i dag som forklaring på artiklens offentliggørelse.

Poul Madsen befinder sig i øjeblikket i Sverige og har ikke mulighed for at uddybe, hvad han mente med sin Twitter-kommentar.

Karen Bro forklarer, at kommentaren står for Poul Madsens egen regning. Men han frasiger sig ikke sit ansvar som chefredaktør ved at henvise til journalist Helle Kastholm, siger Karen Bro:

»Jeg synes, det er oplagt, at man taler med den pågældende selv. Poul Madsens tweet er ikke et udtryk for, at han ikke vedkender sig sit ansvar. Hvis man har travlt, så er der ikke altid mulighed for at kende den konkrete sag, og så er det bedre at gå direkte til journalisten selv. Det er tilfældet i den her sag,« siger Karen Bro.

0 Kommentarer