Producenter og butikker langer ud efter Ekstra Bladet. De er fortørnede over Ekstra Bladets kødanalyser – Poul Madsen holder fast i historien.
Striden om hakkedrengene begyndte, da Ekstra Bladet fortolkede analyser af kød, som Eurofines Steins Laboratorium lavede for bladet. Resultaterne blev til en række artikler, hvor sætninger som 'småfordærvet kød' og 'dårlig hygiejne' indgår.
Det har fået Fødevarestyrelsen til at rette en skarp kritik tilbage mod Ekstra Bladet.
»Hvis en kontrollant havde taget en prøve, ville ingen af disse produkter blive kasseret ud fra de resultater, jeg har set,« siger Mette Nyborg, chefkonsulent i Fødevarestyrelsen, til Dansk Handelsblad, der udkommer i dag.
Ekstra Bladet afviser fuldstændigt kritikken.
»Det er fantastisk, at en chefkonsulent har mere travlt med at gennemhulle vores resultater end at få frisk kød i butikkerne. Jeg ville ikke have spist kødet, og vi ville have skrevet historien igen. Ellers svigtede vi vores arbejde som vagthund over for magthaverne, som i dette tilfælde er Fødevarekontrollen,« siger Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet.
1