Ekstra Bladet afviser fødevarekritik

Producenter og butikker langer ud efter Ekstra Bladet. De er fortørnede over Ekstra Bladets kødanalyser - Poul Madsen holder fast i historien.

Producenter og butikker langer ud efter Ekstra Bladet. De er fortørnede over Ekstra Bladets kødanalyser – Poul Madsen holder fast i historien.

Striden om hakkedrengene begyndte, da Ekstra Bladet fortolkede analyser af kød, som Eurofines Steins Laboratorium lavede for bladet. Resultaterne blev til en række artikler, hvor sætninger som 'småfordærvet kød' og 'dårlig hygiejne' indgår.
Det har fået Fødevarestyrelsen til at rette en skarp kritik tilbage mod Ekstra Bladet.

»Hvis en kontrollant havde taget en prøve, ville ingen af disse produkter blive kasseret ud fra de resultater, jeg har set,« siger Mette Nyborg, chefkonsulent i Fødevarestyrelsen, til Dansk Handelsblad, der udkommer i dag.

Ekstra Bladet afviser fuldstændigt kritikken.
»Det er fantastisk, at en chefkonsulent har mere travlt med at gennemhulle vores resultater end at få frisk kød i butikkerne. Jeg ville ikke have spist kødet, og vi ville have skrevet historien igen. Ellers svigtede vi vores arbejde som vagthund over for magthaverne, som i dette tilfælde er Fødevarekontrollen,« siger Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet.

1 Kommentar

Claus Jensen
1. AUGUST 2008
Re: Ekstra Bladet afviser fødevarekritik

Bakterierne voksede i Ekstra Bladets eget køleskab. Der er virkelige fødevareproblemer nok - hvorfor dog opfinde dem.

Ekstra Bladet fik Eurofins Steins Laboratorium til at teste ni pakker hakket oksekød fra ni supermarkeder for bakterier, og laboratoriet fandt, at fem af pakkerne havde for højt bakterieindhold - i forhold til den grænseværdi, som gælder umiddelbart efter kødets hakning.

Mærkværdigvis var alle fem pakker med for højt bakterieindhold købt i hovedstadsområdet, mens de fire andre købt i Århus og Tilst var under grænseværdien. Vi har på Dansk Handelsblad undersøgt sagen, og forklaringen er meget enkel: Ekstra Bladets journalist i København lod de fem pakker overnatte i redaktionens køleskab, mens Ekstra Bladets journalist i Århus blot opbevarede pakkerne nogle få timer i køleskab, inden de blev afhentet af laboratoriet.

Laboratoriet havde på forhånd instrueret Ekstra Bladet om, at kødet skulle opbevares under to grader inden testen, og et køleskab er normalt fem grader varmt.