Eksperternes dom: Samspillet fungerer ikke

Chefredaktør for Radionyt.com Stig Hartvig Nielsen om TV2 Radios nye morgenprogram.

Chefredaktør for Radionyt.com Stig Hartvig Nielsen om TV2 Radios nye morgenprogram.

»Jeg synes, at det er godt, men ikke lige så godt som på P3 og Radio 100FM. Samspillet mellem værterne og indholdet på P3 er bedre, og Radio 100 FM er sjovere. Det er oplagt, at TV2 Radio har valgt at blande noget journalistisk ind i programmet, men det virker stadig lidt famlende og usikkert. Hjortshøjs talent kan man dog ikke holde nede. De to andre værter er også udmærkede, men Søren Rosenørn virker lidt urutineret«, siger Stig Hartvig Nielsen fra Radionyt.com.

»Folk har konstateret, at de faste værter er tilbage på P3, og mange vil hellere høre dem. På Radio 100FM er det 100 procent pjat. Det er forrygende sjovt og imponerende professionelt. Lyttere, der er mere til sjov om morgenen, vælger 100FM.«

Hvor afgørende er det nye morgenprogram for TV2 Radio?

»Det er helt grundlæggende, at man har et godt morgenprogram. Der bliver lyttet mest radio om morgenen. Man skal ind, når der er flest lyttere at tage af og derefter fastholde dem.« /

Fakta:

Turbulent tid på TV2 Radio

Flere værter har forladt TV2 Radio i løbet af det første halve år, og programfladen er flere gange lagt om.

Casper Christensen er gået, og senest har værten Andrea Elisabeth Rudolph, kendt fra programmet Vild med Dans, også forladt TV2 Radio. Denne gang var grunden ifølge SE og HØR, at hun ønskede en løn på omkring en million kroner årligt og sendetid om formiddagen.

TV2 Radio havde 3,2 procent af samtlige ugentlige lyttere ved udgangen af juni. Til sammenligning havde DR fat i 69,9 procent af lytterne ved samme måling foretaget af Gallup.

Alle Tiders Morgen på TV2 Radio

Programmet Alle Tiders Morgen bliver sendt mandag til fredag fra klokken 05.50-09.00 på TV2 Radio. Værterne er:

Underholdnings-chef på TV 2 Gitte Madsen med ansvar for blandt andet Vild med Dans. Hun er bedre kendt fra livsstilsprogrammet Den sjette sans og Kender du typen.

Søren Rosenørn var først chef for programmet, men er nu selv trådt til som vært. Han har tidligere lavet radionyheder.

Lars Hjortshøj har lavet stribevis af både tv- og radioprogrammer, blandt andet som vært på Morgenhyrderne for Radio 100 FM, på P3, lavet tv-programmet Mandrilaftalen og Husk Lige Tandbørsten og medvirket i serien Klovn.

Ud over musik, jævnlige opdateringer af vejret, klokken og trafikken består programmet Alle Tiders Morgen af en række faste elementer:

Morgenbruseren: Lytterne kan ønske et nummer på hjemmesiden, som de kan lide at synge under bruseren. Til lyden af faldende dråber forsøger værterne at få lytteren til at synge nummeret i gang.

Lytterambassadørerne: Hver morgen er en lytter igennem og fortæller sin personlige oplevelse af en aktuel begivenhed. For eksempel en student, der har fået besked om, at han er kommet ind på drømmestudiet.

Morgenkorrespondenten: En ung stand-up komiker laver hver morgen en parodi på selvoptagede, skråsikre og alvidende reportere. Altid med udgangspunkt i en dagsaktuel historie.

0 Kommentarer