Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:32 28.04.2023 Ritzau

Eksperter: Løkkes svar i sag om journalistmiddag er vildledende

Eksperter: Løkkes svar i sag om journalistmiddag er vildledende

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

To juridiske eksperter mener, at udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) har vildledt Folketinget i forbindelse med Rasmus Prehns (S) bilagssag.

Det skriver Frihedsbrevet.

I et folketingssvar siger Lars Løkke, at det er nok at skrive en titel, når man har spist middag på statens regning med en gæst og bagefter skal aflevere et bilag til ministeriet.

”Svaret er vildledende, og det er vanskeligt at begribe, hvordan de kan fortolke reglerne sådan,” siger Rasmus Grønved Nielsen, der er dr.jur. og lektor i forvaltningsret ved Københavns Universitet.

I folketingssvaret oplyser Lars Løkke også, at Rigsrevisionen har blåstemplet Udenrigsministeriet forklaring om, at det er nok at skrive en titel. Det har Rigsrevisionen dog afvist over for Frihedsbrevet.

Sagen udspringer af tidligere udviklingsminister Rasmus Prehns middag på restaurant Undici i København.

Prehn endte med at tilbagebetale middagsbeløbet, der i første omgang var betalt af ministeriet.

Prehn havde afleveret et bilag, hvor det fremgik, at han havde spist middag med en journalist fra Nordjyske og skrevet journalistens navn på bilaget.

Men de to havde ikke spist middag sammen, afslørede Ekstra Bladet, hvilket ministeren siden har erkendt. Han nægter dog at fortælle, hvem han spiste med.

SENESTE NYT

Flere nyheder