Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:48 09.02.2022 Anna Sol Jørgensen

Eksperter: Kulturministerens streaming-idé kan være i strid med international aftale

Regeringens ønske om at ville indføre et såkaldt kulturbidrag for streaming-tjenester som Netflix og HBO kan være i direkte strid med en stor international skatteaftale.

Det vurderer en række juridiske eksperter over for Politiken.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) løftede i sidste uge sløret for regeringens medieudspil, der indeholder et forslag om at indføre kulturbidraget, der vil betyde, at streamingtjenester bliver pålagt at betale fem procent af deres omsætning til en pulje, der kan bruges til produktion af dansk film og tv.

Men det kan OECD-aftalen, som Danmark og 136 andre lande indgik i efteråret, spænde ben for. Aftalen går på, at der ikke skal indføres nye skatter på digitale tjenester, før der findes en løsning på problemer med virksomheder, der ikke betaler tilstrækkelig skat.

”Et af formålene med OECD-aftalen er at sørge for, at EU-lande og andre lande ikke har eller indfører såkaldte ’digital service taxes’, som netop er skatter på digitale tjenester. Da kulturbidraget hovedsageligt vil ramme amerikanske tjenester, så er det USA, man kan frygte bliver mest irriteret,” siger Thomas Tørsløv, økonom ved tænketanken Kraka, til Politiken.

SENESTE NYT

Flere nyheder