Den kommende organisationsstruktur i DR med fire nye direktører giver bestyrelsen øget magt over selve indholdet på DR. Risikoen er politisering. Sådan lyder advarslen i dagens udgave af Information. Tillidsmand i DR er dog positiv.
Når DR til nytår tager hul på en helt ny tid med en ganske anden organisationsstruktur med blandt andet færre chefer, vil bestyrelsen til gengæld få langt større indflydelse på programindholdet.
Det mener i hvert fald medieforsker Preben Sepstrup, der står bag virksomheden Kommunikation & Medier samt professor Anders Drejer, der er leder af forskningscentret Strategy-Lab ved Handelshøjskolen i Århus.
Faren er stærk politisering, og ifølge Preben Sepstrup ligner det "et skridt tilbage i retning af Radiorådet, der havde enorm magt."
"Det opfatter jeg som problematisk," siger Sepstrup i dagens udgave af Information.
Både han og Anders Drejer hæfter sig ved, at de nye politisk udpegede medlemmer af DR's bestyrelse kan have en dagsorden, der gør dem uegnede til at tage stilling til programindholdet på DR.
"Man får en uheldig sammenblanding. Der vil opstå en øget risiko for, at man træffer forkerte beslutninger, hvis man har en egeninteresse," siger Anders Drejer til avisen.
Prebem Sepstrup peger videre på, at bestyrelsesmedlemmerne ikke er fagfolk, og "derfor bør de ikke blande sig i de journalistiske og kreative beslutninger i DR," siger han.
Forleden understregede bestyrelsesformand Michael Christiansen dog over for Information, at den enkelte udsendelse "ikke rager bestyrelsen".
Tillidsmand for DR Nyheder Dines Boertmann har over for Journalisten.dk tilkendegivet, at den ny organisationsstruktur rent faktisk er af det gode.
»Den imødekommer en række af de meget væsentlige kritikpunkter, vi har fremsat i de seneste to-tre år,« udtalte Dines Boertmann, til Journalisten.dk, da medarbejderne forleden blev orienteret om ændringerne.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.