Ekspert: »Radio 24syv er tæt på at ligne en kopi«

Berlingske Peoples bud på den nye news/talk-radio minder mest af alt om P1. Sådan lyder vurderingen fra lektor i medievidenskab Per Jauert, der har gennemlæst programplanen for Radio 24syv.

Berlingske Peoples bud på den nye news/talk-radio minder mest af alt om P1. Sådan lyder vurderingen fra lektor i medievidenskab Per Jauert, der har gennemlæst programplanen for Radio 24syv.

Til dagens udgave af Politiken erklærer han, at Radio 24syv på mange måder fremstår som P1 – blot rettet mod en noget yngre målgruppe.

»Det er tæt på at ligne en kopi, men med en yngre profil. Hvor P1 primært har lyttere over 50, så forsøger man her at ramme lyttere fra 30 til 50. Det gør Radio 24syv ved at inddrage lytterne via nettet og få almindelige menneskers stemmer med i programmerne,« siger Per Jauert til avisen.

Han understreger dog over for Politiken, at det er meget naturligt, at Radio 24syv kommer til at minde om P1. Blandt andet fordi 80 pct. af al nuværende radiolytning foregår på DR.

»Derfor er det logisk at lave en kanal, som ligner DR med et lille twist,« siger han.

Per Jauert vurderer samtidig, at Berlingske People forsøger at få fat i et miks af lyttere, som i dag hovedsageligt hører hjemme i P4-universet, men som til tider skifter over til P1. Og samtidig er det hans vurdering, at 24syv satser på det publikum, som TV2 News også henvender sig til.

I øvrigt er det meget den klassiske radioformel, som anvendes. Det fremgår også af programkonceptet, som flere medier omtaler i dag – blandt andet Berlingske selv – og som Journalisten.dk har fået aktindsigt i.

Radio 24syv bliver overordnet set en blanding af nyheder, analyser, satire og debat. Men det vil være nyhederne, som udgør omdrejningspunktet og den såkaldte livsnerve. Og det er også tanken, at der i nyhedsprogrammerne skal være tid til uddybning, fordybelse og samtale.

Dagen starter med programmet "Forsiden". Og videre blandt aktualitetsprogrammerne kan man møde "Taletid", derudover et 55 minutters erhvervsprogram og endelig "Globalt – udenrigs". På kulturfronten arbejdes med en direkte konkurrent til P4-programmet "Café Hack", som skal hedde "Kulturshowet". Øvrige kulturprogrammer bliver "Kultureliten" og "Kulturminister". Der arbejdes envidere med programmer med titler som "Univers", hvor udlandsreportere bidrager, satireprogrammerne "Langt ude" og "Hjælpekassen", og i weekenden satses der ekstra på sporten med programmet "Sport NU".  Hver dag vil der desuden været godt to timers debatprogrammer – eksempelvis "Kan det virkelig passe", der som koncept kommer til at ligne "Højlunds Forsamlingshus" samt programmet "Skarpe Kvinder".

Men ifølge koncerndirektør Lisbeth Knuden er man også parate til at bryde de vante forestillinger om radio i Danmark. Og derfor anser hun ikke Radio 24syv for en kopi. Eksempelvis vil Radio 24syv »kunne rydde fladen, hvis der sker noget som det i Japan«, forklarer hun til Berlingske.

»Det findes ikke på radio i dag. Det, at man kan lave en sammenhængende flade på samme måde som TV2 News, hvor man bringer nyhed og dybde ind i et samlet perspektiv,« siger Lisbeth Knudsen.

2 Kommentarer

SØREN FAULI
22. OKTOBER 2011
Re: Ekspert: »Radio 24syv er tæt på at ligne en kopi«

Hr. ekspert aner ikke hvad han taler om. Han skal ikke kalde mig en kopi, når han ikke aner hvad det er jeg vil lave som vært på 24-7. Mit Program hedder Løsgængeren og har intet med P1 at gøre.

JO Hvis han mener at det at tale ind i en mikrofon er at kopiere P1.

I så fald må Hr Ekspert meget undskylde. Enten må vi i så fald opfinde en ny måde at optage lyd, eller finde på noget andet end at tale. Vi kan jo synge vores nye kanal, eller måske råbe? 

Selv havde jeg engang en klumme hvor jeg anmeldte "film jeg ikke havde set" Jeg føler nu at Hr Expert er godt i gang med at tyvstjæle min ide fra dengang, når han udtaler sig om noget som slet ikke er begyndt end nu.

Luci Smith
17. MARTS 2011
Re: Ekspert: »Radio 24syv er tæt på at ligne en kopi«
Jeg kan ikke se forskellen. Ærgerligt at man ikke bare har bedt DR om at lave om på kanalstrukturen i stedet for at slagte P2.