Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:48 13.10.2021 Anna Sol Jørgensen

Ekspert: Pio er grelt eksempel på copy-paste-journalistik

Netavisen Pio har i løbet af det seneste år lavet 39 artikler, der tendenserer rene kopier af andre mediers artikler.

Det skriver Ekstra Bladet, der har gennemgået mediets historier fra det seneste år. Professor i journalistik og leder af journalistuddannelserne på Syddansk Universitet, Peter Bro, siger til Ekstra Bladet, at artiklerne var dumpet, hvis de var blevet afleveret af studerende, da Pio ifølge Peter Bro bryder med både ophavsret og god citatskik:

“Det er et af de grelleste eksempler, jeg har set, på ren copy-paste-journalistik, hvor man simpelthen tager lange passager – for ikke at sige hele artikler – fra andre medier,” siger Peter Bro til Ekstra Bladet.

Til Ekstra Bladet siger chefredaktør for Pio, Niels Jespersen, at Pio ikke føler sig forpligtet til at følge Danske Mediers regler, men at han tilstræber, at der citeres ‘loyalt og indenfor rimelighedens grænser’.

I august beskrev Journalisten, at Pio i en lang række tilfælde også har været på – eller ude over kanten – af ophavsretten, når det kommer til billeder. I adskillige artikler havde Pio brugt billeder fra andre menneskers profiler på sociale medier og blot krediteret dem med navnet på det sociale medie uden at nævne ophavsmanden til billedet.

SENESTE NYT

Flere nyheder