
Socialdemokratiets kampagne tager ikke skade af at få kritik, vurderer ekspert, medmindre kritikken bliver meget voldsom. Socialdemokratiet
Mandag kom Socialdemokratiets kampagne ’Altid på børnenes hold’ under pres. Her publicerede Ekstra Bladet artiklen ’Fup i Mettes fattig-video’, som sætter spørgsmålstegn ved, om partiet har forskønnet virkeligheden om filmen ved at kalde den ”et socialt eksperiment med tilfældige unge”. I virkeligheden er 9 af 11 medvirkende i filmen nemlig medlemmer af regeringspartiets ungdomsparti, DSU, kunne Ekstra Bladet afsløre.
Det er ikke første kritikpunkt af den stort anlagte kampagne, som Socialdemokratiet lancerede på adskillige platforme i forlængelse af statsminister Mette Frederiksens nytårstale.
På sociale medier har kritikere blandt andet undret sig over, at kampagnevideoen er en kopi af det amerikanske koncept ”privilege walk”.
Jeg kunne bedre lide originalen: https://t.co/rqX5uBWLRt
— Rasmus Jarlov (@RasmusJarlov) January 2, 2020
Men der har især været kritik af, at der alene er hvide etnisk danske børn i videoen.
Ked af at se at vores statsminister ikke har mine børn med på holdet. Hvordan kan man lave sådan en video og direkte fravælge at inkludere synlige minoriteter? https://t.co/OE0Ar5Mw1j
— Natasha Al-Hariri (@NatAlHariri) January 2, 2020
Alligevel er kritikken langtfra alvorlig og omfattende nok til at skade Socialdemokratiets kampagne, vurderer kampagneekspert og direktør i White Cloud Henrik Kjerrumgaard.
”Hvis folk ser denne her film og synes, det er en god film, så er de ligeglade med, om nogle andre fandt på konceptet for tre-fire år siden, eller om der mangler nogle børn med anden etnisk baggrund,” siger han.
Et lille skvulp i et glas vand
Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, har til flere medier forklaret, at de medvirkende i videoen var dem, der mødte op på optagedagen. Souschef i Socialdemokratiets kampagneafdeling Anders Bak Cohr har på Twitter uddybet med, at nogle afbud betød, at der ikke var nogen medvirkende med anden etnisk baggrund, da optagelserne skulle laves.
Alligevel når kritikken ikke ud til målgruppen, medmindre mediedækningen af den bliver meget større, vurderer Henrik Kjerrumgaard.
”Det er ikke andet end et lille skvulp i et glas vand. Kritikken skal være voldsommere og mere omfattende, som man for eksempel så det med Konservatives ’naziislamisme’,” siger han og refererer til foråret 2015, hvor partiet Konservative førte en STOP-kampagne med blandt andet et slogan om ’STOP nazi-islamisme’.
”Dengang var der selv konservative støtter, som offentligt tog afstand fra det. Der er jo ikke nogen støtter fra Socialdemokratiet, der har været ude og tage afstand fra videoen,” siger Henrik Kjerrumgaard.
En drejebog om børn
Han mener, det afgørende er, at Socialdemokratiet nu står fast på deres forklaring om, hvorfor der ikke er børn med anden etnisk baggrund i videoen.
”Hvis Ekstra Bladet så fandt ud af, at den forklaring ikke passer, så kunne det begynde at accelerere,” siger Henrik Kjerrumgaard.
Han ser først og fremmest kampagnen som et udtryk for, at Socialdemokratiet lykkes dygtigt med at sætte dagsorden.
”Hvis du kigger på både nytårstalen og den kampagne, de har lanceret i kølvandet på talen – plus at de sandsynligvis fremlægger et eller andet udspil, når der er regeringsseminar senere i januar – så må man sige, at det er meget flot. Det virker en-to-tre efter en drejebog, hvor det alt sammen har handlet om børn,” siger Henrik Kjerrumgaard.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.