Eks-rocker om TV 2: ”Hvis LTF køber hans historie, så har jeg faktisk et problem”

Tidligere rocker kritiserer TV 2 News for at have bragt urigtige oplysninger, som kan bringe ham i fare: ”Jeg havde ikke forestillet mig, at han (journalisten, red.) ville fortælle en lodret løgn på live-tv”. TV 2 beklager

TV 2 News bragte onsdag et indslag om bandeexit-programmer. Her blev tidligere Bandidos-rocker og Loyal To Familia-medlem Lars Toxværd Olesen interviewet.

Han kritiserer nu TV 2 for at have bragt urigtige oplysninger om ham i oplægget til indslaget, som blev bragt flere gange i nyhedshjulet onsdag aften og nat. 

”Jeg havde ikke forestillet mig, at journalisten ville fortælle en lodret løgn på live-tv,” siger Lars Toxværd Olesen til Journalisten.

Han kritiserer blandt andet TV 2 for at give en forkert årsag til, at han i 2013 meldte sig ind i banden Loyal To Familia. På daværende tidspunkt sad han fængslet, og et par måneder inden fængslingen havde han meldt sig ud af Bandidos.

I TV 2-indslaget siger journalisten, at Lars Toxværd Olesen meldte sig ind i LTF, fordi han var bange og frygtede for sit liv. Men det afviser Lars Toxværd Olesen. Han meldte sig ind i LTF af hensyn til familie og ansatte, og ikke for sin egen skyld, understreger han.

”Konflikten mellem Bandidos og Westside Nation eskalerede. Mine forretninger blev smadret, og min kæreste var meget påvirket af det. Mine medarbejdere og kæreste havde ikke noget med konflikten at gøre, og de burde ikke blive involveret i den. Derfor gik jeg ind i LTF,” siger han.

Så forskellen er, at du ikke meldte dig ind for at redde dit eget skind?

”Ja. Jeg meldte mig ind af samvittighedskvaler. Og det er meget mere kreditværdigt,” siger Lars Toxværd Olesen.

Han mener, at det er en afgørende forskel, som i sidste ende kan handle om hans sikkerhed.

”LTF har hele vejen igennem syntes, at jeg havde gode intentioner i forhold til at melde mig ind. Derfor fik jeg også lov til at gå ud. Men hvis LTF køber hans (journalistens, red.) historie, så har jeg faktisk et problem,” siger han og tilføjer:

”I yderste konsekvens kan det betyde, at jeg ikke kan få lov at slippe afsted med det, han har fået det til at lyde, som om jeg har gjort.”

Hvad det konkret betyder, ønsker han dog ikke at uddybe.

Følte sig sikker på interview

Lars Toxværd Olesen mener, at han har været meget klar i mælet over for journalisten.

”Jeg forklarede ham, hvorfor jeg meldte mig ind. Og det er jo optaget. Så hvorfor han ikke bare har afspillet båndet og fået den historie, der var autentisk, forstår jeg ikke. Han skulle have forholdt sig til det materiale, der var og ikke være begyndt at finde på noget, som han selv havde lyst til at fortælle. Der er ingenting i hans dokumentation, der på nogen måde kan godtgøre det, han har sagt.”

Lars Toxværd Olesen fortæller, at han var meget omhyggelig med sine svar under interviewet for at undgå misforståelser.

”Efter interviewet sad jeg og tænkte over, om han på nogen måde kunne klippe i det, så det blev dårligt. Jeg følte, at jeg kunne stå inde for alt, hvad jeg har sagt, så jeg følte mig sikker på interviewet,” siger han.

Beklikker saglighed

I oplægget til indslaget siger journalisten også om Lars Toxværd Olesen, at ”han nærer en dyb mistro til politiet”. Men det er løgn, siger Lars Toxværd Olesen.

”Jeg sagde det stik modsatte til ham. Under interviewet stillede han nogle kritiske spørgsmål til min kritik af exit-programmet. Han sagde blandt andet, at årsagen til, at jeg ikke kunne lide politiets involvering, måske var, at jeg ikke kunne lide politiet? Der svarede jeg, at det ikke passede, og at jeg intet havde imod politiet,” siger han.

Lars Toxværd Olesen ærgrer sig over, at hans kritik af exit-programmet nu bliver opfattet i et forkert lys.

”Jeg skal have en vis form for troværdighed, når jeg gerne vil komme med en kritik, som jeg synes er saglig. Når jeg pludselig er sådan en politi-hader, så bliver det ikke set som sagligt,” siger han.

Bør også rettes på tv

Kort efter at indslaget var bragt første gang, skrev Lars Toxværd Olesen en sms til journalisten bag. Han har beklaget fejlen. TV 2 fulgte indslaget op med en artikel på tv2.dk, og her er bragt en rettelse i bunden. Men Lars Toxværd Olesen kalder rettelsen ”ringe”.

”Det opvejer ikke den fejl, han har begået, og det kæmpemæssige problem, han har skabt for mig. Når du først sætter dig på live-tv og fortæller noget, så sætter det sig på nethinden,” siger han.

Derfor mener Lars Toxværd Olesen, at TV 2 også bør bringe en rettelse på TV 2 News.

Hos TV 2 erkender chefredaktør Ulla Pors, at TV 2 har begået en fejl. Hun er enig i, at fejlen også bør rettes på tv.

”Jeg er enig med Toxværd Olesens kritik – altså at vi også skal rette på News. Det går vi nu i dialog med ham om, og så retter vi også på News,” skriver Ulla Pors i en mail til Journalisten.

Journalisten har været i kontakt med reporteren bag interviewet. Han ønsker ikke at udtale sig.

 

1 Kommentar

Jan Hillers
18. AUGUST 2017
Empati, omhyggelighed og
Empati, omhyggelighed og respekt bør især være i højsædet i en sådan historie, men i stedet er det nok, foruden fraværet af ovennævnte, dårlig tid og en skrigende redaktør, der vil have saftigt kød på bordet.
PS: Sjusk tærer meget på standens troværdighed - og dermed adgangen til kilder og flere læsere/seere etc.