Ekko blev håndsky

Filmbladet Ekko er "blevet håndsky i svær grad", skriver magasinets blogger Kim Pedersen. »Rygterne om filmmagasinets død er stærkt overdrevne,« siger chefredaktør Claus Christensen (Opdateret 14:28)

"Efter efterårets juridisk grundløse angreb på Filmmagasinet Ekko forekommer det, at bladet er blevet håndsky i svær grad," skriver Kim Pedersen i et blogindlæg på Ekkos site.

"Magasinet er blevet lige så hyggeligt og harmløst, som Ude og Hjemme på bladhylden under mosters kakkelbord."

Kim Pedersen spørger, om det lykkedes for Zentropa-producent Peter Aalbæk at trække tænderne ud på Claus Christensen med de voldsomme angreb på filmmagasinet.

Peter Aalbæk erklærede, at han gik efter at få lukket det kritiske magasin og anlagde injuriesag både mod bladets redaktør og en journalist fra Ekko.

Senere i konflikten indledte Zentropa en regulær boykot af magasinet, hvis journalister blev nægtet adgang til pressefremvisninger

Filmmagasinet Ekkos chefredaktør, Claus Christensen, afviser over for Journalisten, at filmmagasinet er blevet tandløst:

»Rygterne om filmmagasinets død er, for nu et stjæle et udtryk fra Mark Twain, stærkt overdrevne,« siger Claus Christensen.

»Vi var ude i en storm i efteråret, men stormen endte godt, og vi er kommet styrket ud af det. Vi arbejder i dag lige så meget på at levere debatskabende journalistik om film som tidligere.«

»Vi har bl.a. i marts set nærmere på de 12 skuespillere, der dominerer i danske film. Det er et udtryk for den angst for at fejle, der præger filmbranchen. Så vi er ikke blevet håndsky. Vi sidder netop i de her timer og arbejder på en sag om en film med et noget kaotisk tilblivelsesforløb, hvor folk er blevet trådt over tæerne,« siger Claus Christensen.

I sin klumme skriver Kim Pedersen:

"Der er hårdt brug for et kritisk Ekko i det statssubstituerede miljø, som den danske filmindustri jo repræsenterer, og den danske filmindustri burde modtage en kritisk presse fra Ekko med kyshånd. Alternativet til et kritisk Ekko er ikke eftertragtelsesværdigt."

"Det juridisk grundløse felttog mod Filmmagasinet Ekko kørte selvfølgelig komplet af sporet, men har dog alligevel haft den effekt at have efterladt bladet ganske uden brod."

Til Jyllands-Posten siger Peter Aalbæk:

"Jeg har bare bedt Ekko om at arbejde efter Pressenævnets anbefalinger. Om det gør bladet tandløst, ved jeg ikke. Jeg har ikke gjort mig de store refleksioner om Ekko den seneste tid."

 

Opdateret 14:28 med kommentarer fra chefredaktør Claus Christensen

0 Kommentarer