Ehrenreich stopper: »Jeg er ikke udbrændt, tværtimod«

Michael Ehrenreich stopper efter ni år som redaktør på Kristeligt Dagblad. Han har ikke et nyt job parat, men havde brug for en pause, fortæller han til journalisten.dk: »Jeg har i et stykke tid haft lyst til at se mig om efter noget andet«

Michael Ehrenreich stopper efter ni år som redaktør på Kristeligt Dagblad. Han har ikke et nyt job parat, men havde brug for en pause, fortæller han til journalisten.dk: »Jeg har i et stykke tid haft lyst til at se mig om efter noget andet«

Michael Ehrenreich har i godt ni år været medredaktør på Kristeligt Dagblad. Men nu skal det være slut. Ehrenreich har besluttet at sige op, og han fratræder allerede ved udgangen af denne måned.

Den beslutning har han truffet, selv om han ikke har et nyt job på rede hånd, fortæller han til journalisten.dk.

Hvorfor stopper du nu?

"Jeg har i et stykke tid haft lyst til at se mig om efter noget andet. Men det er svært med den profil, jeg har, og fordi mit navn har været så tæt forbundet med avisen. Så er det rigtig vanskeligt at se sig omkring."

"Jeg nærmer mig 59 år, og hvis jeg skal prøve noget andet, mens tid er, så skal det være nu."

Ehrenreich har arbejdet med avisledelse i snart 20 år.

Meget gerne uden for avisverdenen 

Skal det andet, du leder efter, være noget uden for avisverdenen?

"Ja, meget gerne, hvis det rigtige viser sig. Jeg har brug for en pause, og lige nu ved jeg ikke, hvor længe den skal vare. Det kan sagtens være, at jeg vender tilbage til avis, men det kan også være noget helt andet. Jeg har prøvet meget i ind- og udland i tidens løb, og jeg synes selv, jeg har meget at byde på. Jeg føler mig ikke udbrændt, snarere tværtimod."

Michael Ehrenreich har stået i spidsen for Kristeligt Dagblad sammen med ansv. chefredaktør Erik Bjerager i en tid, hvor avisen har haft fremgang.

"Det har været et stort privilegium at være med til at lede en avis, som har haft fremgang i en tid, hvor danske dagblade generelt plages af modgang." 

Kristeligt Dagblad har udvidet sin niche 

Hvad har din rolle været i Kristeligt Dagblads fremgang?

"Jeg tror, at uanset hvem du vælger at spørge, så vil de sige, at jeg har arbejdet en hel del. Rigtig mange ting er lykkedes, noget er ikke lykkedes, men alt i alt har jeg rigtig god samvittighed. Det er ingen kritik af avisen, at jeg stopper. Det går rigtig godt, og jeg ønsker avisen og dens medarbejdere alt godt."

Hvad er der sket med Kristeligt Dagblad – hvad er det, I har gjort?

"Kristeligt Dagblad har forstået sin niche, og vi har forstået inden for den ramme at lave en fokuseret avis. Og så har avisen forstået at udvide sin niche, sit fokus, samtidig med at den har kunnet holde fast i det oprindelige. Jeg synes i al beskedenhed, vi har bevist, at der er et marked for seriøs og sober avisjournalistik."

Udlandsjob ikke i tankerne for øjeblikket 

Michael Ehrenreich har ofte optrådt som kommentator i andre medier. Her har han især kommenteret udenrigspolitiske spørgsmål, fx amerikansk politik og historie.

Du har især kommenteret på udenrigspolitiske forhold. Kan man forestille sig, at du drager udenlands nu?

"Man kan forestille sig alt. Men det er ikke det, der er i mine tanker lige i øjeblikket."

Skræmmende ikke at have et job parat?

Nu forlader du avisledelse efter næsten 20 år uden at have et nyt job parat. Er der ikke også noget skræmmende i at forlade en branche, du kender så godt?

"Nu er det ikke sikkert, at jeg forlader branchen. Jeg følte, at det var det her, der skulle til, hvis jeg for alvor ville kigge mig omkring og finde noget nyt."

Men er der ikke en angst for det ukendte i at sige sit job op på den måde?

"Jeg har tidligere i mit liv måttet møde det ukendte, og det er gået godt hidtil. Jeg forlader Kristeligt Dagblad med vemod, men jeg er også afklaret med det. Og hvad mig selv angår, så er jeg optimist – det har jeg altid været."

Kan godt vende tilbage som skrivende 

Michael Ehrenreich fortsætter med at skrive til Kristeligt Dagblad, fremgår det af pressemeddelelsen.

Kunne du forestille dig at vende tilbage til avis – men som skrivende, ikke leder?

"Alle muligheder er åbne. Jeg har skrevet klummer i mange, mange år, og det er jeg rigtig glad for."

1 Kommentar

Peter Andreas
26. NOVEMBER 2012
Re: Ehrenreich stopper: »Jeg er ikke udbrændt, tværtimod«

 

Jeg har engang haft fornøjelsen af at have Michael Ehrenreich som kunde. Og det var lige præcis, hvad det var - en fornøjelse! Jeg kan i hvert fald ikke komme i tanker om andre, der bruger Shakespeare-citater i feedback'en.

Al mulig held og lykke med fremtiden - og et stort forhåndstillykke til dem, der ansætter ham næste gang.